Düzenli olarak spor yapmanıznı engelleyen pek çok bahaneniz olduğuna eminiz. Şimdi bu bahaneleri bir kenara bırakın ve sporun hayatınızda değiştireceklerine bir bakın

Düzenli spor yapsaydınız hayatınızda ne gibi bir fark olurdu sorusunun birden fazla cevabı var.

İşte düzenli spor yapmanın faydaları...

Bitmek bilmeyen enerji 

Tırmanış, dağ yürüyüşü, rafting… Yapmak istediğiniz fiziksel aktivite ne olursa olsun, sportif bir vücutla yorulmadan maceradan maceraya koşabilirsiniz.

Alkole duyarlılık 

Vücut ağırlığınız veya yağ miktarınız ne kadar az ise, alkolün vücudunuza etki etmesi da o kadar kolaydır. Bu durum, alkol uğruna daha az kalori alacağınız ve para harcayacağınız anlamına geliyor.

Her şeye yeten motivasyon 

Daha fazla şınav çekebildiğinizi veya daha uzun mesafe koşabildiğinizi görmek, sadece spor salonunda değil, gündelik hayatınızın her alanında motivasyonunuzu arttırır.

Daha sağlıklı alışkanlıklar

Spor salonunda sınırları zorladıktan sonra evde sağlıksız beslenmek suçluluk duygunuzu harekete geçirecektir. Fit görünümünüzü koruyabilmek için, kısa sürede vücudunuza zarar veren şeylerden uzaklaşırsınız.

Çok daha fazla yemek

Düzenli spor yaptığınızda bir külah dondurmanın zarar vermeyeceği gibi, sağlıklı atıştırmalıklara ihtiyaç duyacağınız da bir gerçek. Üstelik harcayacağınızı bilerek kalori tüketmek de çok hoşunuza gidecek.

Kontrol edebileceğiniz bir hayat 

Hayatınızda tamamıyla kontrolünüz altında olan bir şey varsa eğer, o da fiziksel aktivite. Geri kalan hiçbirşey yolunda gitmiyor gibi gözükse de, vücut sizin vücudunuz ve ona iyi bakmakta serbestsiniz.

Daha az stres 

Ezgersiz sırasında kan akışının hızlanması, duygusal dönemlerinizde sizi sakinleştirmeye ve iyi hissetmenize yardımcı olur. Ayrıca spor yaparken endorfin salgılayan vücudunuz, spor sonrası da yorgun düşecek ve endişelenmenize fırsat vermeyecektir.

Çekim gücü

Sadece aşk hayatınızda değil, arkadaşlıklarınızda da sizin gibi sağlıklı ve fit görünümlü insanların arttığını fark edebilirsiniz. Sizinle aynı şeylere önem veren insanlar, gelecekte de sizi sağlıklı ve sportif kalmak konusunda motive eder.

Bağışıklık kalkanı

Sportif insanlar, spor yapmayanlara kıyasla daha zor sakatlanırlar ve daha kolay iyileşirler. Ayrıca spor, hastalıklara karşı vücudun daha etkili bir bağışıklık sistemi oluşturmasına da yardımcı olur.

Özgüven dopingi 

Erkeklerde spor, testosteron seviyesini yükselttiğinden özgüveninin artmasına yardımcı olur. Düzenli spor yapmaya başladıktan sonra, konuşmak isteyip de bir türlü konuşamadığınız o kişiden onca zaman yok yere çekindiğinizi fark edeceksiniz.

Sınırsız giysi seçeneği

Bir zamanlar isteyip de almadığınız pantolon, spor yapmaya başladıktan kısa bir süre sonra beraberinde sürüklediği bluz, etek ve elbiselerle gardırobunuzdaki yerini alabilir. Bu durum sizi mutlu etse de, banka hesabınızı üzmesin. Dikkatli olun!

Herkes için motivasyon kaynağı 

Spor salonuna yakın bir arkadaşınızı sürükleyerek ya da farkında olmadan etrafınızdakilere değişimin mümkün olduğunu göstererek, birçok kişinin hayatına dokunabilirsiniz.

Gelişmiş yemek yapma becerisi

Spor öncesi yediklerinizin, spor salonunda vücudunuzu ne kadar etkilediğini fark ettikten sonra mutfakta daha çok vakit geçirmeye başlayacaksınız. İlk denemelerde başarısız olsanız bile üzülmeyin, çok yakında sağlıklı mönüler sizden sorulacak.

Daha çok sağlık

Evet, sporun sağlık açısından ne kadar önemli olduğunu hepimiz biliyoruz. Ancak bir hatırlatma daha yapmanın bir zararı yok. Yağın az, kasın çok olduğu bir vücut çok daha iyi çalışır! Şimdi spor yapmaya başlarsanız, torunlarınız olduğunda kendinize teşekkür edeceksiniz.

En iyi ‘sen’

Bütün bu maddeleri günlük yaşmınızda gözlemlemeye başladığınızda, hayatınızın en iyi şekilde değişmiş olduğunun farkına varacaksınız. Vücudunuzun dışarıdan görünümü, içinizde olanları en güzel şekilde yansıtacak.