Fatih Terim'den Arda Turan itirafı

Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, Arda Turan’ın Barcelona’ya transferi hakkında açıklamalarda bulundu.

Fatih Terim'den Arda Turan itirafı
 Arda Turan’ın Barcelona’ya transferinin gururu verici olduğunu ifade eden Terim, “Benim adıma da, ülke adına da, Arda adına da özellikle çok gurur verici. Hiç lafı dolandırmadan herkese nasip olmayacak transfer ve başarı öyküsü. Çok mutlu oldum, gurur duydum kendisi ile. Bugün Barcelona ile oynamak, oraya istenmek ayrı ayrı bir başarı ve onur kaynağı. Herhangi bir takımdan bahsetmiyoruz, o nedenle bu küçümsenmeyecek bir başarı örneği. Ülke futbolu adına yarın öbür gün bunun pozitif karşılığını da göreceğiz. Türk gençliği için de çok önemli bir örnek olduğu düşüncesindeyim. Türk futbolcularının mümkünse Avrupa'da kulüp seçmelerini öneren biri olarak Arda, büyük bir örnek olacak. İdolün de dışında hedef olacak bir çok gence. Bu anlamda da önemli bir transfer” dedi.

Terim bu manada Arda’nın forma giyme durumuna da bakılmaması gerektiğini ifade ederken, “Arda oynamış oynamamış, az oynamış önemli değil. Muhakkak oynamasını isteriz, çok da iyi oynamasını arzularız ama olayın bakış açısı artık farklı olacaktır. İspanya’nın en önemli takımında bir Türk, bu da hepimizin gurur duyacağı bir şey" dedi.

“Kiralık gitmezse sıkıntıyı biz çekeriz, ama..”
Arda’nın Ocak ayına kadar forma giyemeyecek olmasını da yorumlarken, “Kiralık gitmezse sıkıntıyı biz çekeriz (A Milli Takım) ama formül buluruz. Böyle bir fedakârlığı da dünyada her futbolcu yapar. Böyle güzel bir olayda bir şey aramaya gerek yok. Arda’dan kaynaklanan bir şey de değil bu durum, Barcelona’nın ceza durumu var. Ama bu da fark etmez, hazırlık maçları ile alacakları maçlarla bunu geçiştirirler. Ama bu güzel olayı deforme edecek bir konu olarak görülmemeli” diye konuştu.

“Merak etmeyin.. Yeter ki oyuncularımız böyle takımlara gitsin..”
Bu durumun milli takıma da olumsuz yansımayacağını kaydeden Terim, “Oynayan Arda ile oynamayan Arda ve oynayan-oynamayan oyuncu önemlidir ama böyle bir transferde herkes pozitif bakar. Merak etmeyin, yeter ki oyuncularımız böyle takımlara gitsin, biz gereğini yaparız” ifadelerini kullandı.

“Arda en sonuna kadar vardı”
Terim, Arda ile küçük yaştan beri beraber olduklarını söylerken, “Arda’da bir nebze emeğimiz geçtiyse mutlu oluruz. Arda en sonuna kadar vardı bence. Daha da bu ülkenin Arda ve Arda’dan sonra bu tür oyuncu sayısını yükseltmeye ihtiyacı var” dedi.

Transferi biliyormuş
Terim ayrıca bir itirafta bulunarak; “Barcelona’ya gideceğinden daha önce haberim vardı ama bizimle mezara kadar gidecek şeyler vardır, ancak söyleneceği zaman söyleriz” dedi. (Radyospor)
Anahtar Kelimeler:
Fatih TerimARDA TURANItiraf
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.