Fatih Terim'den İspanya Maçı Öncesi Flaş Açıklamalar

Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, İspanya maçı öncesi gazetecilerle yaptığı sohbet toplantısında çarpıcı ifadeler kullandı.

Fatih Terim'den İspanya Maçı Öncesi Flaş Açıklamalar
Ben futbolcularıma 'Maça kadar kahve, çay serbest' dedim, izin verdim. İdman sonrasında çıkabilirler. Kamp kolay değil. Psikolojik olarak rahat etsinler diye izin verdim.

Arda'da performans düşüklüğü olabilir. Arda ilk kez böyle bir yıl geçirdi. Tolore edilmesi çok zor bir yıl geçirdi. Konuştuk, 'Barcelona ise git' dedim. Gelmiş geçmiş en önemli yerdedir. Türkiye'nin en önemli transferine imza atmıştır. Gidemesek önce ben, sonra o eleştirilirdik. Bu iş kolay değil. Seneye Arda'nın çok daha iyi olacağını söyleyebilirim.

TAKIMLA İLGİLİ PİŞMANLIĞIM YOK

Bu takım son 10 maç birlikte oynadı. Dünyada mevkii kavramı kalmamıştır. Bu arkadaşlarımız bu yerlerde oynarken biz kalifiye olduk. Arda Barcelona'da oynarken hiç ses yok. Ben bir sene önce oynattım. Caner'in eksiği kabulüm, cenk'in kabulüm. Burak'ın durumunu göz önüne alırsak mecburuz. 'Oynayan oyuncuları alsaydınız' derseniz kabulüm. Ama pişmanlığım yok. Biz bu takımı 1 günde oluşturmadık.

BAZI OYUNCULARIMIZIN PRES KABİLİYETİ YOK

Bir şey bulmaya kalktıktan sonra 1 milyon tane neden buluruz. Bazı oyuncularımızın pres önde basma kabiliyeti yok. O zaman sıkıştırma yöntemine gittik. Hırvatistan maçında Sıkıntımız ikinci toplarda idi. Dönen topları alamadık.

O ÜÇLÜDEN VAZGEÇMEM

Oğuzhan benim çok güvendiğim oyuncu. Dün de biraz konuştum. Ozan, Hakan Çalhanoğlu ve Oğuzhan istikbalde çok şey beklediğim üçlü. Bu 3'lüden vazgeçmem. Olmazsa olmazım. Onlardan çok şey bekliyorum. Bugün de, yarın da gelecekte de... Oğuzhan her tarafta oynayabilir. Santrfordan hücuma doğru her bölgede oynayabilir. Oğuzhan onsekiz çevresinde her şeyi yapabilecek bir oyuncu.

HIRVATLAR'DAN FARK YİYEBİLİRDİK

Modric'e biz ilk faulü yaptık, 10 kişi hakeme yüklendi. Bizde bu eksikti. Rakitic 7 giyiyorsa Arda 6 mumara. Orada Interli varsa, caner yeni interli. Hepimizi üzen Hırvatistan maçının ikinci yarısı. Farklı sonuç da doğabilirdi. Tüm oyuncularla konuştum. Bakın biz Portekiz'e karşı daha kötü oynadık.Şart ne olursa olsun gruptan çıksak da biz bu maçı baz olarak almalıyız.

Baş olmak ve baş gruba girmek istiyoruz onun yolu bu değil. Kriz yönetimi önemli. Sahanın içinde de önemli. Pozisyon ve pas sayısı itibariyle İngiltere'den daha iyiydik. Ama Hırvatistan karşısında onsekiz içinde kötüyüz.

Biz topla oynamayı seviyoruz. Bazı şeylere dokunmamız gerekiyor. Savunmamız doğru olmaz. Ben takımıma, 'Hep beraber gelene vur, gidene vur' demedim. Farklı yenildiğim maçlarda da asla kaybetmeyi kabullenmedim.

KENDİME MÜZE YAPIYORUM

Bu da doğru olacak ki, terazinin bir yeri bayağı dolu. 35-40 kupa var, kısaca terazi baskın. Kendime müze gibi bir şey yapıyorum şimdi. Hatırlatmakta fayda var. Kazandığım kupaların replikalarını yaptırıyorum. Evimde duracak.

FELSEFEMİ ASLA DEĞİŞTİRMEM

Ben hiçbir zaman felsefemi değiştirmeyeceğim. Oynamadan olmaz. Oynayarak güzelleşir futbol. İspanya maçında Muhakkak savunacağız.

EMRE HEMEN ARDA'NIN ÖNÜNE GEÇEMEZ

Emre mor için 'iltifat etmeyelim, şımarır' düşüncesinde değilim. Yetenekli. Ama hemen Arda'nın önüne geçmesine müsaade etmemeliyiz. (Marca gazetesinin 'Emre Mor yeni Arda' başlığı hatırlatılınca) Arda bir markadır, Marca gazetesine söylemek lazım. Emre Mor önce bir Arda kadar iş yapacak, sonra geçecek. Emre müthiş sevimli bir genç. Kolay bir hayatı olmamış. Allah ona güzel bir şans vermiş. Milli takımda enteresan işler yapacak oyuncu.
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.