BAŞKAN Aziz Yıldırım’ın mali genel kurulda yaptığı açıklamalar gösterdi ki F.Bahçe’de tam bir “Biri yer biri bakar, kıyamet ondan kopar” durumu yaşanıyor. Olayın yeme kısmında öne çıkan isimler Robin van Persie, Nani, Kjaer ve Diego.

Bakanlar ise Gökhan Gönül ve Mehmet Topal. Başkan Aziz Yıldırım, geçen yıl kulüpte 1 milyon 710 bin euro kazanan Gökhan Gönül’ün yeni sözleşme imzalamak için yıllık 3.5 milyon euro talep ettiğini belirterek, ”Bir işadamı olarak ben bile bu kadar para kazanmıyorum” dedi. Gökhan Gönül, F.Bahçe’den ücretine zam isterken 2 kriteri dikkate aldı:

1-Beşiktaş, zaten yıllık 3 milyon eurodan fazla bir ücret vadediyor. Gökhan’ın piyasası 3 milyon euronun üzerine çıktı.

BANKAMATİK TOPÇUSU DİEGO RİBAS

2-Gökhan Gönül, kendi aldığı ücret ile F.Bahçe’de yabancı futbolcuların kazancı arasında denge sağlanmasını istiyor. Takıma hiçbir katkı sağlamayan Robin van Persie’nin 4.9 milyon euro kazandığı yerde Gökhan’ın 1 milyon 710 bin euro alması sindirilemiyor.

İstenmeyen adam Diego Ribas 3.5 milyon euroluk kazancı ile 2 yılda bankamatik futbolcuya dönüşürken, Luis Nani de 4.2 milyon euroluk yıllık geliriyle dikkat çekiyor. Gökhan’ın RvP kadar olmasa da en azından savunmadaki yabancılarla denge sağlanması gerekiyor. Cagliari’ye giden Bruno Alves net 2.5 milyon euro alıyordu. Kjaer’e ödenen rakam ise 4 milyon euro. Gökhan, yerli-yabancı uçurumunun giderilmesini istiyor.

ÇOK KAZANIP KATKI SAĞLAMIYORLAR


Mehmet Topal’ın aldığı ücret, Gökhan Gönül’e oranla biraz daha iyi. Gönül’ün 1 milyon 710 bin euro kazandığı yerde Mehmet Topal, 2 milyon 600 bin euroya oynuyor. Nani, “Şampiyonluk neden kaçtı?” sorusuna “Takım olamadık” cevabı vermişti.

Gelir dağılımındaki uçurum da Sarı-Lacivertliler’in takım olmasındaki en büyük engel olarak gösteriliyor. Çok kazanıp, hiçbir şey yapmayan yabancılar ile az kazanıp, hem taraftarın hem yönetimin eleştirilerini göğüslemek zorunda kalan yerliler arasında denge sağlanamadığı için saha içi sonuçlar da felakete dönüşüyor.

Gökhan ne kazanıyor?

Garanti: 1 milyon 710 bin euro

Maç başı: 20 bin euro

Gökhan ne istiyor?

Garanti: 2 milyon 750 bin euro

Menajer komisyonu: 500 bin euro

Maç başı: 20 bin euro

Süre: 4 yıllık

FB Gökhan’a ne veriyor?

Garanti: 2 milyon 250 bin euro

Menajer komisyonu: 500 bin euro

Maç başı: 20 bin euro

Süre: 2 yıllık

Mehmet Topal ne kazanıyor?

Garanti: 2 milyon 600 bin euro

Maç başı: 10 bin euro

Mehmet Topal ne istiyor?

Garanti: 2 milyon 750 bin euro

Maç başı 20 bin euro

FENER’DE GEÇEN YIL KİM NE KAZANDI

HASAN ALİ’YE 1.3 MİLYON EURO

YERLİ ÜCRET

Mehmet Topuz 1

Hasan Ali 1.3

Alper 1.6

Gökhan 1.7

V.Demirel 2.5

Topal 2.6

RVP’YE YILDA 5 MİLYON EURO

YABANCI ÜCRET


Meireles 2

Kadlec 2.1

Alves 2.5

Diego 3.5

Kjaer 4

Nani 4.2

RvP 4.9