Stat: Manisa 19 Mayıs

Hakemler: Hüseyin Göçek, Orkun Aktaş, Kemal Yılmaz

Akhisar Belediyespor: Lukac, Ahmet Cebe, İsmail Konuk, Caner Osmanpaşa, Alper Uludağ (Dk. 73 Orhan Taşdelen), Vaz Te (Dk. 60 Grbic), Custodio, Nguemo, Muğdat Çelik, Soner Aydoğdu (Dk. 60 Aykut Çeviker), Rodallega

Fenerbahçe: Volkan Demirel, Şener Özbayraklı, Kjaer, Kadlec, Hasan Ali Kaldırım, Alper Potuk (Dk. 90+3 Meireles), De Souza, Mehmet Topal, Volkan Şen (Dk. 66 Ozan Tufan), Diego, Van Persie (Dk. 84 Fernandao)

Goller: Dk. 35 Şener Özbayraklı, Dk. 51 Volkan Şen, Dk. 90+4 Fernandao (Fenerbahçe)

Sarı kartlar: Dk. 71 Ahmet Cebe (Akhisar Belediyespor), Dk. 79 Alper Potuk (Fenerbahçe)



MAÇIN ÖNEMLİ ANLARI

35. dakikada Fenerbahçe öne geçti. Diego'dan aldığı pasla topla bir süre ilerleyen Şener Özbayraklı'nın uzak mesafeden kaleye gönderdiği meşin yuvarlak yan direğe de çarpıp ağlarla buluştu: 0-1.

51. dakikada sağ kanattan topla ilerleyen Şener Özabayraklı, kaleye doğru yöneldikten sonra Alper Uludağ'ı da geçip topu Volkan Şen'e yolladı.

Volkan Şen savunmaya rağmen topu yakın mesafeden ağlara gönderdi: 0-2

90+4. dakikada Fenerbahçe 3. golü buldu. Sol çapraz pozisyonda topla buluşan Fernandao'nun düzgün vuruşunda top 3. kez ağlara gitti: 0-3

CİHAT ARSLAN'DAN 6 DEĞİŞİKLİK

Fenerbahçe gibi hafta içinde Ziraat Türkiye Kupası maçı oynayan ancak Galatasaray'a yenilerek kupaya veda eden Akhisar Belediyespor'un teknik direktör Cihat Arslan, ligde geçen hafta oynadıkları Gençlerbirliği maçının ilk 11'ine göre 6 değişikliğe gitti.

Yeşil-siyahlı ekipte sakatlıkları bulunan Douglao ve Sami'nin dışında Merter Yüce, Onur Ayık, Tolga Ünlü ve Kadir Keleş ilk 11'de yer almazken bu oyuncuların yerine İsmail Konuk, Vaz Te, Alper Uludağ, Muğdat Çelik, Ahmet Cebe ve Soner Aydoğdu Fenerbahçe'ye karşı forma giydi.



ZEMİNİN YENİLENMESİ SONRASI 2. MAÇ

Bu sezon Akhisar Belediyespor'un yanı sıra Spor Toto 2. Lig ekibi Manisaspor ve PTT 1. Lig temsilcisi Göztepe'nin maçlarına ev sahipliği yapan Manisa 19 Mayıs Stadı'nın zeminindeki yenileme çalışmalarının ardından ikinci karşılaşma oynandı.

Geçen haftaki Manisaspor-Kocaeli Birlikspor müsabakasında çimlerin uzun bırakılması nedeniyle kötü gözüken zemin, bazı eleştirilere neden olmuştu. Daha önce Manisa 19 Mayıs Stadı'nda oynanacağı açıklanan Göztepe-Alima Yeni Malatyaspor karşılaşması Türkiye Futbol Federasyonu kararıyla müsabakadan bir gün önce İzmir Atatürk Stadı'na alınmıştı.

SEFA KALYA ANILDI

Fenerbahçe taraftarları maç öncesinde Akhisar Belediyespor taraftarlarına "Akigo sen bizim kardeşimizsin" şeklinde tezahürat yaptı. Manisa ekibinin seyircileri de daha önce vefat eden Genç Fenerbahçeliler taraftar grubu tribün lideri Sefa Kalya adına "Sefa Reis" diye cevap verdi. Akhisar Belediyespor karşılaşmaya Yeşilay Derneğinin "Siz de bu mücadeleye katılın, destek verin" pankartıyla çıktı.