Galatasaray'da şok iki istifa

Sarı kırmızılılar'ın şampiyonluk kutlamalarında yönetim kurulu kararı gereği sahaya çıkmayan Ali Dürüst ile Abdurrahim Albayrak, Sportif A.Ş'deki murahhas üyelikten istifa ettiler.

Galatasaray'da şok iki istifa
 Galatasaray'da, şampiyonluk kutlamaları sırasında yaşanan 'sahaya çıkma' polemiği iki istifayla sonuçlandı.

Başkan Dursun Özbek'e tepki gösteren Ali Dürüst, "Dün bizim almış olduğumuz mesaj, bizim bugün bu istifayı vermemiz gerektiğini gösterdi. İstifa ediyorum. Bundan sonra Dursun Özbek istese de çalışmam" dedi.

Futbol takımının şampiyonluğunda büyük payları bulunan başkan yardımcısı Abdurrahim Albayrak ile Ali Dürüst, Sportif A.Ş.'deki murahhas üyelikten istifa ettiler. Galatasaray camiasında şok etkisi yaratan olaylar şöyle gelişti:

Galatasaray Yönetim kurulu üyeleri, kutlamalar öncesi alınan karar gereği TT Arena'daki törende sahaya çıkmadı. Yeni başkan Dursun Özbek de prosedür gereği madalya takma törenine çıktı ve konuşma yapmadan sahneden ayrıldı.

Ancak tüm bu yaşananlar, Duygun Yarsuvat'ın Sportif A.Ş'nin başına getirdiği Ali Dürüst ile başkan yardımcısı Abdurrahim Albayrak'ı son derece sinirlendirdi. Albayrak, kutlamalar sırasında hiç ortalarda görünmedi ve TT Arena'daki bir salonda arkadaşlarıyla sohbet etti.

ALBAYRAK'IN SİTEMİ: BU BENİM KADERİM

Ünal Aysal dönemindeki şampiyonlukta da Florya Metin Oktay Tesisleri'nden sorumlu isim olmasına rağmen şampiyonluk kutlamasına çağrılmayan Albayrak, yakınlarına, "Bu benim kaderim" diyerek, yaşadığı hayal kırıklığını ifade etti.
Bu konudaki asıl bomba akşam saatlerinde patladı... Ali Dürüst ve Abdurrahim Albayrak, yeni yönetim kurulu henüz mazbatasını almadan Sportif A.Ş'deki murahhas üyelikten istifa ettiler.

ALİ DÜRÜST, DURSUN ÖZBEK'E ATEŞ PÜSKÜRDÜ

Ali Dürüst, ikinci başkan Hamdi Yasaman'a sunduğu istifa dilekçesinin ardından, bir televizyonun canlı yayınına katıldı ve Dursun Özbek hakkında sert açıklamalarda bulundu. Kendilerine 'sahneye çıkmayın' diyen Özbek'in bu kurala kendisinin uymadığını vurgulayan Dürüst, şöyle konuştu:

"DURSUN ÖZBEK'İ SAHNEDE GÖRÜNCE ŞAŞIRMADIK FAKAT!..."
"Dün bizim almış olduğumuz mesaj, bizim bugün bu istifayı vermemiz gerektiğini gösterdi. İstifa ediyorum. Dursun Özbek'i sahnede görünce şaşkınlık yaşamadık fakat 'keşke haberimiz olsaydı, birlikte çıksaydık sahneye' dedik. Biz yönetim olarak karar almıştık. Duygun Yarsuvat yönetimi aldı kararı. Dursun Özbek'i sahada görünce şaşırdık.

"HİÇBİRİMİZ BEKLENTİ İÇİNDE DEĞİLİZ"
Bu, ne ilk ne de son şampiyonluğum olacak. Galatasaray'da hiçbir yönetici beklenti içinde değildir. Ne ben ne de Abdurrahim Bey bu işin kahramanları... Futbolculardır. Biz Hamza Hamzaoğlu ve futbolcuların oraya çıkmasından gurur duyduk.

"BU SAATTEN SONRA BENİ İSTESE DE ÇALIŞMAM"
Bu saatten sonra Dursun Özbek benim Sportif AŞ'de çalışmamı isterse de çalışmam. Bugün itibariyle yöneticiliğim sona erdi. Olağanüstü kongrelere karşıyım. Umarım Dursun Özbek döneminde olmaz. 2001 Faruk Süren, 2014 Yarsuvat hep bunları yaşadık. Florya'da işimiz olmasa bile biz her zaman Florya'ya gideriz."

Ne ilk şampiyonluğum ne de son şampiyonluğum olacak. GS'li hiçbir yönetici beklenti içinde değildir. Ne ben,ne de Abdürrahim Bey Bu işin kahramanları biz değil futbolculardır. Biz Hamza Hamzaoğlu ve futbolcuların oraya çıkmasından gurur duyduk..
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.