Stat: Türk Telekom Arena

Hakemler: Özgür Yankaya, Serkan Ok, Mehmet Cem Hanoğlu

Galatasaray: Cenk Gönen, Linnes, Denayer (Dk. 46 Semih Kaya), Hakan Balta, Olcan Adın, Selçuk İnan, Emre Çolak (Dk. 83 Tarık Çamdal), Podolski, Sneijder, Yasin Öztekin, Umut Bulut (Dk. 90+1 Donk)

Medipol Başakşehir: Volkan Babacan, Bekir İrtegün, Yalçın Ayhan, Epureanu, Alparslan Erdem (Dk. 52 Uğur Uçar), Visca, Mahmut Tekdemir, Emre Belözoğlu, Doka (Dk. 79 Enven Cenk Şahin), Mossoro (Dk. 63 Rotman), Mehmet Batdal

Goller: Dk. 5 ve 82 Visca, Dk. 43 Mehmet Batdal (Medipol Başakşehir), Dk. 54 ve 71 Yasin Öztekin, Dk. 87 Selçuk İnan (penaltıdan) (Galatasaray)

Sarı kartlar: Dk. 23 Sneijder, Dk. 45+1 Selçuk İnan, Dk. 78 Yasin Öztekin (Galatasaray), Dk. 55 Bekir İrtegün, Dk. 66 Doka, Dk. 67 Uğur Uçar, Dk. 90+1 Mahmut Tekdemir





MAÇIN GOL POZİSYONLARI

5. dakikada Alparslan Erdem'in soldan yaptığı ortada, ceza sahasında Mahmut Tekdemir'in çektiği şutta kaleci Cenk Gönen topu son anda oyun alanına çeldi. Dönen topu kontrol eden Visca, sağ çaprazdan yaptığı vuruşla meşin yuvarlağı filelere yolladı: 0-1

43. dakikada Doka'nın soldan yaptığı ortada, ceza sahasında Denayer ile birlikte yükselen Mehmet Batdal'ın kafa vuruşunda top kaleci Cenk Gönen'in müdahalesine rağmen ağlara gitti.
54. dakikada sol taraftan gelişen atakta topla çizgiye kadar inen Olcan Adın, meşin yuvarlağı içeri doğru çıkardı. Ceza alanın sol çaprazında Yasin Öztekin gelişine yaptığı vuruşla topu ağlara yolladı: 1-2

71. dakikada Linnes'in sağdan yaptığı ortada, ceza alanında Mahmut Tekdemir'in kafayla uzaklaştırmaya çalıştığı top sol çaprazda Yasin Öztekin'in önünde kaldı. Bu futbolcunun sert şutunda, savunmada Mahmut'a çarpan meşin yuvarlak filelere gitti: 2-2

82. dakikada Mehmet Batdal'ın pasıyla ceza sahasında topu kontrol eden Visca, savunmada rakiplerinden sıyrıldıktan sonra sol çaprazda yaptığı vuruşta meşin yuvarlağı filelere gönderdi: 2-3

86. dakikada Hakan Balta'nın attığı uzun top sonrası Başakşehir ceza sahasında Umut Bulut, Uğur Uçar'ın müdahalesiyle yerde kalınca hakem Özgür Yankaya penaltı noktasını gösterdi. 87. dakikada penaltı atışını kullanan Selçuk İnan, sert bir vuruşla topu ağlarla buluşturdu: 3-3.



LINNES: 'KEŞKE BEŞİKTAŞ' DİYE HİÇ DÜŞÜNMEDİM

Transfer döneminde adı Beşiktaş'la da anılan Galatasaraylı Linnes, "Galatasaray'a gelmeyle ilgili hiçbir pişmanlık yaşamadım. Beşiktaş'a gitmemekle ilgili kafamda herhangi bir 'keşke' geçmedi. Çünkü ben kendime ve takımıma güveniyorum.

Elimizde bulunan kadroya güveniyorum. Çok kaliteli oyunculardan kurulu bir kadro olduğumuzu düşünüyorum. Bu bir dönemdir, şu anda ne yazık ki sonuçlar iyi değil. Ancak bu takım iyi sonuçlar alıp tekrar güzel günlere dönecektir" dedi.

SON 7 HAFTADA 2 GALİBİYET

Galatasaray, Spor Toto Süper Lig'de yaptığı son 7 maçta sadece 2 galibiyet alabildi. Ligde sezonun ikinci yarısına 3-1'lik Medicana Sivasspor galibiyetiyle başlayan sarı-kırmızılı ekip, 19. haftada Osmanlıspor'a 3-2 mağlup oldu. Süper Lig'in 20. haftasında Torku Konyaspor ile 0-0 berabere kalan İstanbul temsilcisi, 21. haftada Mersin İdmanyurdu'na 2-1 mağlup olurken, 22. haftada Trabzonspor'u aynı skorla yendi.

Süper Lig'in 23. haftasında deplasmanda Gaziantepspor'a 2-0 yenilen Galatasaray, 24. haftada Medipol Başakşehir ile 3-3 berabere kaldı. Sarı-kırmızılılar, son 7 maçın sadece 2'sini kazanbilirken, 2 beraberlik ve 3 mağlubiyet aldı. Galatasaray, bu maçlarda 11 gol atarken, kalesinde 12 gol gördü.

CENK KALESİNİ GOLE KAPATAMADI

Galatasaray'ın sezon başında Beşiktaş'tan transfer ettiği kaleci Cenk Gönen, sarı-kırmızılı formayla görev aldığı 6 karşılaşmada 8 gol yedi. Bu sezon Galatasaray ile Ziraat Türkiye Kupası'nda 5 karşılaşmada kaleyi koruyan Cenk, her maçta kalesinde birer gol gördü. Medipol Başakşehir karşılaşmasıyla ilk kez bir lig maçında sarı-kırmızılı formayı terleten Cenk, yine kalesini gole kapatamadı.

SARI-KIRMIZILILAR SON 8 RESMİ MAÇTA DA GOL YEDİ

Medipol Başakşehir ile 3-3 berabere kalan Galatasaray, yaptığı son 8 resmi maçta da kalesinde gol gördü. Spor Toto Süper Lig'in 20. haftasında 6 Şubat'ta 0-0 biten Torku Konyaspor karşılaşması sonrasında 8 resmi maç yapan sarı-kırmızılılar, bu karşılaşmaların hepsinde de gol yedi.

Ligde çıktığı 3 müsabakada kalesinde 5 gol gören Galatasaray'ın fileleri, Ziraat Türkiye Kupası'nda ise 2 maçta birer kez havalandı. Sarı-kırmızılılar, UEFA Avrupa Ligi son 32 turunda İtalya'nın Lazio takımıyla yaptığı maçlarda (1-1 ve 3-1) 4 kez meşin yuvarlağı ağlarında çıkardı.