İlk Kez İç Anadolu'dan Geçecek

Cumhurbaşkanlığının himayesinde bu yıl 52'ncisi düzenlenecek Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu (TUR 2016), ilk kez bu yıl sahil şeridinden çıkıp yurdun iç kesimlerinden geçecek.

İlk Kez İç Anadolu'dan Geçecek
Dünya Bisiklet Birliği (UCI) takviminin önemli organizasyonları arasında yer alan ve Türkiye Bisiklet Federasyonu tarafından düzenlenen TUR 2016, 24 Nisan Pazar günü İstanbul'da başlayacak.

Sekiz gün boyunca İç Anadolu, Akdeniz ve Ege'de devam edecek yarışlar, 1 Mayıs Pazar günü İzmir'de son bulacak.

Cumhurbaşkanlığının himayesinde 1963'ten beri düzenlenen tur, ilk kez bu yıl, sahil şeridinden çıkıp yurdun iç kesimlerinden de geçerek Anadolu'yu dünyaya tanıtacak. Son durağın İstanbul olduğu önceki yılların aksine, bu yıl startı İstanbul'dan verilecek organizasyonda, sporcular, Kapadokya, Konya, Aksaray ve Seydişehir etaplarıyla, kıyı şeridinin yanı sıra iç bölgelerde de pedal çevirmiş olacak.

128 sporcu bin 265,7 kilometre yol kat edecek.

UCI takviminde 2. HC kategorisinde yer alan ve 8 etaptan oluşan organizasyonda, her biri en az 5, en fazla 8 sporcudan oluşan 16 takımdan 128 sporcu, bin 265,7 kilometre yol kat edecek.

Bünyelerinde farklı ülkelerden sporcuları barındıran takımlar arasında tescil edildikleri ülkelere göre İtalya'dan 4, Polonya'dan 2, Belçika, İspanya, Fransa, İsviçre, Brezilya, Hollanda, Letonya, Avusturya, Kazakistan ve Türkiye adına yarışacak birer takım bulunuyor. Bu takımlardan 2'si pro, 8'i pro kıta, 6'sı ise kıta takımı kategorisinde yer alıyor.


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.