Avrupa Futbol Taraftarları Derneği-Football Supporters Europe (FSE) yaz iletişim ağı toplantısı bu yıl 14-17 Temmuz tarihlerinde İzmir’de yapılacak.

Paris ve Madrid’in de aday olduğu etkinlik için yapılan oylamadan İzmir galip çıktı. Etkinliğin ev sahipliğini Taraftar Hakları Derneği (THD) yapacak, Taraf-Der (Taraftar Hakları Dayanışma Derneği) de destek vererecek.

Renklerimiz farklı ama sorunumuz aynı’ ve ‘Bütün renkler güzeldir’ sloganlarıyla yapılacak etkinlikte sunumlar, futbol, atölye çalışmaları ve münazaralar ve açık hava sinemasın da taraftar filmleri gösterimleri yapılacak. Buluşmaya destek ve katkı vermek isteyen taraftarlar [email protected]’e yazabilecek.

UEFA’NIN RESMİ TARAFTAR MUHATABI

FSE, Avrupa kıtasından 48 ülkeden taraftarların üyelikleriyle oluşan bağımsız, temsilcili, demokratik ve halk tabanlı bir dernek. Taraftarların yaşadığı ortak sorunların sözcüsü olma ve taraftarlar ile futbolu yöneten kurumlar arasında iletişimi kurma, bu anlamda bir köprü vazivesi görme amacındaki FSE aynı zamanda kulüp ve milli takımlar düzeyinde Avrupa’daki uluslararası karşılaşmalarda taraftarlara bilgi vermek ve maç öncesi, esnası ve sonrasında destek sağlamayı hedefliyor.

FSE bünyesindeki avukatları ağı, ayrımcılık karşıtı departman ve taraftar elçiliği aracılığı ile çeşitli konularda kampanyalar örgütlüyor.

FSE, UEFA’nın da resmi diyalog ortağı. Halihazırdaki yönetimde Danimarka, Hollanda, Rusya, İngiltere, Almanya, Belçika ve Kuzey İrlanda taraftar örgütlerini temsilen adaylar bulunurken Türkiye’den da Taraf-Der üyesi Başar Yarımoğlu yönetimde.

14-17 Temmuz tarihlerinde İzmir'de yapılacak toplantıya, FSE'ye üye 48 ülkeden bin civarında taraftarın katılması bekleniyor.




Editör: TE Bilisim