Alman Milli Takımı'nın yarın Berlin'de İngiltere ile yapacağı hazırlık maçında Beşiktaş'ın yıldız forveti Mario Gomez'in ilk 11'de forma giyeceği açıklandı.

Almanya Teknik Direktörü Joachim Löw, Berlin'de düzenlediği basın toplantısında, 30 yaşındaki golcüye övgüler yağdırdı.

Gomez'in Beşiktaş'a transfer olduktan sonra kendine güveninin arttığını söyleyen Löw, "Bunu vücut dilinden de anlamak mümkün" dedi.

Alman teknik adam, "Mario'yu Türkiye'de takip ediyoruz. Açıkça görülüyor ki, kendi güveni geri gelmiş. Çok gelişti. Bunu her antrenmanda görüyoruz. Türkiye'de ileri gitti" diye konuştu.

CEZA SAHASINDA TEHLİKELİ

Löw, "Mario, her zaman ceza sahasında tehlikeli bir oyuncu. Rakibi sürekli tedirgin ediyor. Yarın onunla başlamayı planlıyorum. Son üç günkü antrenmanlarda da kendini gösterdi" dedi.

Löw'ün Gomez'le ilgili açıklamalarını başlıklara taşıyan uluslararası haber ajansları, Fiorentina'dan Beşiktaş'a kiralanan Alman oyuncunun ligde 26 maçta 19 gol kaydettiğini ve gol krallığında zirvede olduğunu vurguladı.

Reuters, Gomez'in Beşiktaş'ta yeniden hayat bulduğuna vurgu yapan, Reuters, yıldız oyuncunun 2014 Dünya Kupası'nda oynamadığını hatırlattı. Ajans, Fiorentina'da geçirdiği sezonlarda milli takımdaki formasını kaptıran Gomez'in Euro 2012'den beri ise sadece dört hazırlık maçında şans bulduğunu belirtti.