Mancini'ye Büyük Şok

İtalya Futbol Federasyonu (FIGC), milli takım teknik direktörlüğüne genç teknik adam Antonio Conte'nin getirileceğini açıkladı. Bu açıklama ile birlikte Galatasaray Eski Teknik Direktörü Roberto Mancini'nin de beklentileri boşa çıkmış oldu.

Mancini'ye Büyük Şok

FIGC'ten yapılan açıklamada, Federasyon Başkanı Carlo Tavecchio'nun Conte ile telefonda görüştüğü ve anlaşma için taraflar arasındaki son şartları konuştukları ve 45 yaşındaki teknik direktörün 2 yıllık anlaşmayı kabul ettiği bildirildi.

Milli takım teknik direktörlüğü yanında tüm milli takımların koordinatörlüğü görevine de getirilen Conte'ye, Arrigo Sacchi'nin yardımcı olacağı belirtildi. İtalyan basınına yansıyan haberlerde, Conte ile 2 yıllık anlaşmanın 3,6 milyon avro karşılığında sağlandığı, sponsorların da katkısıyla bu miktarın 4 milyon avroyu bulabileceği ifade edildi

Conte'nin milli takımın başına geçtiği FIGC resmi twitter adresinden kamuoyuna duyurulurken, başarılı çalıştırıcının son 3 sezonda lig şampiyonluğunu kazandırdığı ardından sürpriz şekilde ayrıldığı Juventus ise eski teknik direktörüne başarılar mesajı gönderdi.

Antonio Conte, Brezilya 2014 Dünya Kupası'na grup aşamalarında veda ederek hayal kırıklığı yaratan ve bunun sorumluluğunu hissettiği için istifa eden Galatasaray Teknik Direktörü Cesare Prandelli'nin yerine gelmiş oldu.

Conte'nin imza töreninin 19 Ağustos salı günü yapacağı belirtildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.