Milli Takım Kampında Skandal! Prim Kavgası...

EURO 2016'da varlık gösteremeyen Milli Takım'ın kampında Fatih Terim'le Arda Turan arasında kriz yaşandığı, futbolcularla hoca arasında soğuk rüzgarlar estiği ortaya çıktı.

Milli Takım Kampında Skandal! Prim Kavgası...
Oyuncuların mutsuzluğu, kapalı kapılar ardındaki sıkıntılar çok netti. Hatta milli takımın patronu Fatih Terim bile, “Evet, aramızda bazı sıkıntılar yaşadık” diyerek bunu itiraf etti.

Her şey, son anda katılmaya hak kazandığımız Fransa bileti sebebiyle UEFA’dan gelen 500 bin Euro’luk (1 milyon 650 bin TL) başarı primiyle başladı. Bu rakam, Fatih Terim’in talebiyle takıma eşit şekilde bölüştürüldü.

Ancak 1 oyuncu hariç; Burak Yılmaz. Zaman zaman milli takım kamplarından sakatlığı sebebiyle çıkarılan ve hocasının isim vermeden eleştirdiği yıldız oyuncu, bu primden mahrum bırakıldı. Belki rakam bu standarttaki oyuncular için küçüktü ama yankıları beklenenden büyük oldu.

İçin rahat mı hocam!


Özel hayatının da sıkıntılı bir döneminde olan Burak Yılmaz, durumdan duyduğu rahatsızlığı önce yakın çevresiyle sonra da kaptan sıfatından ötürü Arda Turan’la paylaştı. O da akşam yemeğinde Terim’e, “Bu uygulamadan içiniz rahat mı hocam?” sorusunu sorunca ortalık karıştı.

Fatih Terim, Arda Turan’a çok sert şekilde karşılık verdi, kaptan da geri adım atmayınca ortam inanılmaz derecede gerildi. Araya girenler sayesinde neyse ki skandala dönüşebilecek daha büyük bir tatsızlık yaşanmadı ama köprüler atıldı.

Seviye eleştirisi tepki gördü

Üzerine Terim’in, oyuncularını eleştiren, “Buralarda seviye bu. Çıkamazsanız pardonu yok” açıklamaları da takım içindeki rahatsızlığı katladı.

Artık kadroda hocaya karşı ciddi bir gruplaşma vardı, diyaloglar sıfırlanmıştı. Hatta İspanya maçı öncesindeki basın toplantısında Arda ile Terim yan yana geldi ama en küçük bir iletişim daha olmadı, suratlar asıktı. Şimdi herkes Fatih Terim’in, hem kendi yardımcıları hem de medya ile paylaştığı, “Gereğini yapacağım” sözünün nasıl bir eylemle sonuçlanacağını bekliyor.

Gece 03.00'te odaya baskın

Milli takım kampındaki gerginlikler, sadece prim ile sınırlı değildi. Hırvatistan maçı öncesindeki kampta da ortamı fazlasıyla geren bir gelişme daha yaşandığı ortaya çıktı. Buna göre, kamp otelinde gece yarısı 03.00 sularında Arda Turan’ın odasından gelen sesleri Terim’in yardımcıları hocaya aktardı.

Fatih Hoca da soluğu kaptanın yanında aldı, kapı açıldığında Arda ve transferi yılan hikayesine dönen Gökhan Gönül menacerleriyle telefonda konuşuyordu. Terim’in sert tepkisine oyuncular da karşılık verince koridorları çınlatan bir tartışma yaşandı.

Burak'a fena takık

Fatih Terim’in özellikle Çin’e transfer oluş sürecinden ötürü Burak Yılmaz’a aşırı derecede tepkili olduğu kulislerdeki bir başka iddia. Buna göre A Milliler’in patronu tepkisini yakın çevresine, “Fransa hesabı yapıyoruz, takımın en önemli isimlerinden biri kalkıp, Çin’e gidiyor. Gidebilir... Bunu da anlarım ama en azından hocası olarak bizim de bir fikrimizi almalı, haber vermeliydi” şeklinde dile getiriyor.
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.