ABD'nin Florida eyaletinin Miami kentindeki sert kort turnuvasında, tek erkeklerin 5 numaralı seribaşı İspanyol Rafael Nadal ile dünya sıralamasının 94 basamağındaki Bosna Hersekli Damir Dzumhur karşılaştı.

İlk seti Nadal'ın 6-2, 2. seti ise Dzumhur'un 6-4 kazanmasıyla skor 1-1'e geldi. Kariyerinde 14 grand slam şampiyonluğu bulunan Nadal, final setinde 3-0 gerideyken rahatsızlanarak müsabakadan çekilmek zorunda kaldı. İspanyol raket çoğu oyuncunun, Miami'deki sıcak hava ve yüksek nem oranı yüzünden zorlandığı turnuvaya 2. turda veda etti.



Nadal, Profesyonel Erkek Tenisçiler Birliği'nin (ATP) internet sitesinde yer alan açıklamasında, "2. sette başım dönmeye başladı. Giderek kötüleşince oyuna devam edemeyeceğimi anladım." ifadelerini kullandı.

Nadal, Andy Murray ile karşılaştığı 2010 Avustralya Açık çeyrek finalinden bu yana ilk kez bir maçı yarıda bıraktı. 3 numaralı seribaşı Roger Federer de midesindeki rahatsızlık nedeniyle 2. tur müsabakasından çekilmişti.

Sağ el bileğindeki sakatlık sonrası kortlara döndüğü 2015'te alışıldık performansından uzak görünen Nadal böylece 2016'nın ilk grand slam turnuvası Avustralya Açık'a ilk tur, Arjantin Açık, Rio Açık ve Indian Wells Masters'a yarı finalde veda etmesinin ardından bir turnuvada daha final göremedi.