Galatasaray Teknik Direktörü Cesare Prandelli, 4-1 kaybedilen Borussia Dortmund mücadelesinin ardından açıklamalarda bulundu.

Cesare Prandelli'nin açıklamaları şu şekilde:

"Oyuna baktığımızda ortaya koyduğumuz futbol ve duruşumuzla hak etmediğimiz bir sonuç oldu. Çok çalışıyoruz, bunu çocuklarla sürekli konuşuyoruz. İstanbul'a bu skorla döndüğümüz için çok üzgünüz. Basit goller yedik ama ilk maça göre gelişim gösterdiğimizi düşünüyorum. Dediğim gibi hak etmediğimiz bir sonuç oldu. Ama gelişeceğiz. Teknik açıdan bir seçim yapmak zorundaydım. 3 haftadır çok yoğun bir tempodayız. Burak'ın da bileğinde ufak bir sorun vardı. İlerlemesini istemedim. O yüzden bu maçta kenarda oturmak durumunda kaldı. Şu an bir hedef koymayacağız. Başımız dik ayrılacağız sahadan. Oynayacağımız diğer maçların sonucuna göre hedefimizi belirleyeceğiz."

Karşılaşmadan sonra basın toplantısı düzenleyen İtalyan teknik adam, daha fazla golü düşünen takımı sahaya sürmesi durumunda bundan daha kötü bir sonuç alabileceğini düşünüp düşünmediği yönündeki bir soruya karşılık, İstanbul'da yapılan ilk maçta ara paslarda çok fazla sıkıntı yaşadıklarına dikkati çekerek, birinci golü orta sahadan gelen bir pastan, üçüncü golü de duran toptan yediklerine işaret etti.

Bireysel hataları yavaş yavaş azaltacaklarını belirten Prandelli, "Biz tabi ofansif ve defansif olarak dengeli oynamaya çalıştık. Her şeyimizi ortaya koyduk. Her şeyimizi denedik. Başarmaya çalıştık. Hatalar var ama bu hataların nereden başladığını onu da görmemiz lazım. O yüzden çalışmamız gerekiyor. Gelişmelerimizi görebiliyorum. Gelişmemizin de farkındayız. O yüzden daha çok çalışmamız gerekiyor" ifadesini kullandı.

İstifa etmeyi düşünüp düşünmediği yönündeki bir soruyu ise şöyle yanıtladı:

"Hiç istifayı düşünmedim. İstifa vermeyi de düşünmüyorum. Büyük bir takımız. Büyük bir taraftar topluluğu var. Hedefimiz sezona, yani lige yönelerek yapıldı. Bizim hedefimiz, en büyük hedefimiz şampiyonluk. Lig şampiyonluğudur."