Milliyet'in haberine göre; Şenol Güneş, önceki hafta tatilini yarıda kesip gelecek sezon öncesinde oyuncular için analizlere başlamıştı.

Bu doğrultuda geçen dönemi Eskişehirspor’da kiralık olarak geçiren Ömer Şişmanoğlu’na özel ilgi gösteren Güneş, genç futbolcuyu Almanya kampının kadrosuna dahil etmişti.

"ONU BURAK YILMAZ'A BENZETİYORUM"
25 yaşındaki golcüden çok şeyler bekleyen Güneş’in, yardımcılarıyla bu futbolcu hakkında yaptığı değerlendirmede, “Onu Burak Yılmaz’a benzetiyorum. O da 2010’da Trabzonspor’a geldiğinde düşüşteydi. Sonradan doğru yönlendirme ve sistemli çalışmayla adeta birkaç seviye birden yükseldi. Ömer’in de altyapısı sağlam. Almanya’da kendisini geliştirdi. Kişiliği oturmuş bir isim. Kendisinden istediklerimizi yerine getirirse ikinci bir Burak Yılmaz olabilir” dediği öğrenildi.

Geçen sezon Slaven Bilic’in önderliğinde yapılan yeni sezon hazırlıklarında etkili bir görüntü çizen Ömer Şişmanoğlu, yaşadığı sakatlığın ardından Hırvat teknik adamın gözünden düşmüştü.

25 MAÇTA 10 GOL ATTI
Deneyimli çalıştırıcının yola; Cenk Tosun ve Mustafa Pektemek’le devam etmeye karar vermesinin ardından Ömer, Eskişehirspor’a kiralık olarak gönderilmişti. Genç futbolcu; Es Es’te 25 maça çıkıp; 10 gol ve 1 asistlik performans sergilemişti.