Şike Davasına konu olan 2010-2011 sezonunda Trabzonspor'u çalıştıran, şimdilerde ise Beşiktaş'ın başında bulunan Şenol Güneş'i, şike davasındaki beraatler hakkında konuşmaktan, yeni görevi de alıkoymadı. 

Beşiktaş Teknik Direktörü Güneş, eski yönetici Serdal Adalı ve eski teknik direktör Tayfur Havutçu'nun da aralarında bulunduğu şike davası sanıklarının beraat ettiği davayı "Hukuken aklanmış olabilirler ama bunun vicdanen yanıtı yok" sözleriyle eleştirdi.

"HUKUK, ADAMLARA GÖRE DEĞİŞİYORSA, HUKUK YOKTUR ZATEN"
Güneş o dönemde oynanmayan Süper Kupa finalinin yeniden gündeme gelmesi ile alakalı soruya yanıt verirken sözlerine "O döneme hiç girmek istemiyorum" diye başladı. Ancak sonrasında eleştirilerini sıraladı.

"Hukuk, adamlara göre yer değiştiriyorsa burada hukuk yoktur zaten" diyen Güneş, iki dava sürecinde taban tabana zıt kararlar çıkmasını eleştirdi. Güneş, "O zaman bir karar verildi ve bu karar doğru denildi. Şimdi başka bir karar verildi bu sefer de bu karar doğru deniliyor. Belki iki sene sonra yine değişecek" diyen Beşiktaş Teknik Direktörü, bu durumda adaletten bahsedilemeyeceğini vurguladı.

"VİCDANLARDA AKLANMADILAR"
Sözlerini "Hukukta belirsizlik olmaz bir yerde bir cinayet varsa katil vardır, ölü vardır. Burada gereğinin yapılması gerekir, ölünün yerden kaldırılması gerekir" diyen Şenol Güneş, sanıkların beraat etmelerine rağmen vicdanlarda aklanamadığını belirtti. "Hukuken aklanmış olabilirler ama bunun vicdanen yanıtı yok" diyen Beşiktaş Teknik Direktörü, bu yargılamanın hukuk mahkemelerinde yapılmasını doğru bulmadığını ifade ederek "Bu yargılama değil sportif mahkemede yapılmalı. Normal hukuki mahkemede yargılanmalarını doğru bulmuyorum" diye konuştu.

"ÖNÜMÜZDEKİ 4 MAÇ ÇOK ÖNEMLİ"
Şenol Güneş, Spor Toto Süper Lig'de önlerindeki 4 maçın önemine dikkati çekerek, bu karşılaşmaların istedikleri gibi bitmesi halinde büyük avantaj yakalayacaklarını vurguladı.

Önlerindeki 21 günlük sürede 4 lig, 2 Avrupa maçlarının olduğunu hatırlatan Güneş, "Ligde oynayacağımız 4 maç çok önemli. Düşündüğümüz gibi olursa, büyük avantaj yakalarız. Ben Beşiktaş'a son anda geldim. Beşiktaş'ın kulüp ve oyuncu yapısı benim karakterimle aynıydı. Şu an aldığımız övgüler de fazla. Takımların inişleri çıkışları olabilir. Uzun bir maraton. Şu anki neticeler yarın için garanti değil. Çok iyi gözükebiliriz ama sadece 2 puan öndeyiz. Önümüzdeki 4 maçı geçersek farklı şeyler olabilir" ifadelerini kullandı.

Güneş, Atatürk Olimpiyat Stadı'nda futbolcuların oynamak istemediğini anlatarak, "Oyuncular Başakşehir Fatih Terim Stadı'nı istiyor. UEFA Avrupa Ligi maçları olduğu için ben Atatürk Olimpiyat Stadı'nı istemiştim. Ben de oyuncuların isteğini deneyeceğim. Aksi sonuç olursa, oyunculara hesabını sorarım (gülerek)" diye konuştu.

"KALECİ, ORTA SAHA VE STOPER TRANSFERİ İSTİYORUM, PEDRO SANKİ BİZİM OYUNCUMUZ DEĞİL"
Şenol Güneş, devre arası öncelikli transfer hedeflerinin stoper almak olduğunu dile getirdi. Siyah-beyazlı takımın teknik direktörü, transferle ilgili şu ifadeleri kullandı:

"Bir kaleci bakmamız lazım. Cenk Gönen'in gidişi bizi etkiledi. Orta sahaya da bir oyuncu istiyorum. Necip de o bölgede istediğimizden iyi gidiyor. Hücuma dönük iyi oyuncularımız var. İki genç stoperimiz var. Bu da bir sıkıntı. Benim beklediğim oyuncu, daha çabuk, hareketli olmalı. İki stoperim de şu an birbirine yakın oyuncular. Stopere bir oyuncu baktığımız gerçek. Pedro Franco da iyi ancak sanki bizim oyuncumuz değil gibi. Eldekilerden iyi oyuncu olursa daha iyi olur. Hücuma dönük bir arayışımız yok."

"SERDAR AZİZ'LE İLGİLENİYORUZ"
Şenol Güneş, Bursaspor'un milli stoperi Serdar Aziz'le de ilgilendiklerini belirtti.

Tecrübeli teknik adam, Mustafa Pektemek'i kadroda düşündüğünü de anlatarak, "Düşünmesem antrenmana çıkartır mıyım? Zamanı gelince o da oynayacak. Örneğin Kerim Frei da iyi çalışıyor ama iyi oynayan Querasma, Olcay, Gökhan'dan birini kenara almamız gerekir o zaman" şeklinde konuştu.
"ÇOK İLGİNÇ MAÇLAR OLDU"
A Milli Takımı'nın İzlanda karşısında aldığı galibiyetin ardından Fransa'ya direk gidecek olmasını da değerlendiren Şenol Güneş, "Milli takımın Fransa'da olması herkes için çok iyi. Antrenöre, medyaya, futbolcuya, herkese katkı yapar. Ortada iyi bir sonuç var. Kötü başladık ama iyi bitirdik. Çok ilginç maçlar oldu ve lehimize olması gereken her sonuç oldu. Fakat bir gerçek var ki milli takımımız zaten son maçlarda çok iyiydi. Bu maçları kazanmayı hak etti. Bizim o turnuvada olmamız gerekiyordu ve sonuç böyle olduğu için mutluyuz. Böyle bir dönemde güzel bir skor oldu. Avrupa Şampiyonası'nda yeni takımlar, renkler olacak. Kalite nasıl etkilenir hep birlikte göreceğiz. Fransa'da olmamız ülkemizin tanıtımı için de önemli" şeklinde konuştu.

"ZOR DÖNEMLERDEN GEÇİLDİ O ARA"
Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, Gökhan Töre ve Hakan Çalhanoğlu arasındaki olay ile alakalı, "Milli takım turnuva sürecinde ilginç şeyler yaşadı. Gökhan - Hakan - Ömer arasında olanlarda, Gökhan hatalıdır. Zor dönemlerden geçildi o ara. Bir oyuncu bir hata yapar, bir cezası kesilir o da cezasını alır. Son 2-3 maçın kazanılması güzeldi ve geride yapılan yanlışlarda düzeltildi. Geçmiş dönemde iyi işler yapan arkadaşlar yok şuan mesela milli takımda ve bunları da yaşayarak görüyoruz. Her futbolcu veya herkes hata yapabilir ama önemli olan bunları düzeltmek. Gökhan milli takımda bir dönem kadroda yer almadı, hata yapmıştı ve cezasını çekti. Düzeldi, düzelmedi bilinmez ama kendisi hatasını düzeltmek için bir çaba harcadı ve artık görüldüğü gibi milli takımda yer alıyor" ifadelerini kullandı.



"O FRİKİK TÜRKİYE'NİN KADERİNİ DEĞİŞTİRDİ"
Selçuk'un İzlanda maçının son anlarında attığı frikik golüne de değinen deneyimli çalıştırıcı, "Örneğin 90 dakika oyun oynuyorsun ve sonunda bir duran top oluyor. Ben futbolcularıma sürekli bu örnekleri veriyorum. Selçuk'un frikiği mesela. Selçuk yıllar önce de bunları çalışırdı. Futbolda bir duran top maçın kaderini değiştirebilir. Selçuk o frikiği atmasa ne olacaktı? O yıllar önce Manisa'da Trabzonspor'da oynarken de bunları çalışıyordu. O frikik sadece Selçuk'un değil, tüm Türkiye'nin kaderini değiştirdi" diye konuştu.

"GÖKHAN İÇİN ÜZÜLDÜM"
İzlanda maçında kırmızı kart gören Gökhan Töre'nin morali hakkında sorulan bir soru üzerine deneyimli teknik adam, genç futbolcuyla konuştuğunu ifade ederek, "Gökhan için üzüldüm. Ders alacaktır. Türkiye'nin en iyi oyuncularından biri. Morali bozuktu. O pozisyonda rakibe yetişmek için hamle yapmak istedi. Hoş bir görüntü değildi. Adama yetişeyim derken sert girdi. Gökhan öyle boğuşmalara da giren bir oyuncu değil ama ilginç bir maç oldu. Futbolun güzelliği de burada zaten. Gruptan çıkmamız için her şey oldu. Tek gerçek sonuçta milli takım. Milli takım son maçlarda iyi oynuyor. İyi niyetli oynuyor ve Allah'ta yardım etti" dedi.

"DEVŞİRME OYUNCUYA KARŞIYIM"
"Devşirme oyuncuya karşıyım" diyerek sözlerine devam eden Güneş, "Zamanında bende Mustafa İzzet'i almıştım ama o biraz farklıydı. Ülkesini temsil eden adam amatör olmalı. Örneğin, 50-60 milyon avroya alıp milli takım için Arjantin'e gidiyor futbolcu. Oyuncuyu kulüp parasını vererek alıyor, yetişiriyor, milli takım oynatıyor. O oyuncu kulübün futbolcusudur. Milli takımlar kulüplerin profesyonel oyuncularını alıyor. Futbolcu 15 gün 1 ay takımdan uzaklaşıyor. Örneğin 1,5 milyona alıyorsun futbolcuyu o zaman 500 binini onlar ödesin. Milli takımda oynayan futbolcuların parasal karşılığı kulüplere verilebilir" açıklamasını yaptı.

"HAMZA HOCA VE PEREIRA DA SORUMLU"
Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, "Fatih hoca ile hem oyunculuk dönemimde hem teknik direktörlük dönemimizde aşağı yukarı aynı düşünce tarzındaydık. Burada önemli olan bir olay var. Hep Fatih Terim eleştirildi ama oyuncuları milli takıma hazırlamada diğer teknik direktörler sorumlu. Ben sorumluyum, Hamza hoca ve Pereira'da sorumlu. Her şeyden sadece milli takım hocası sorumlu tutulmaz. Başarısız olunduğunda milli takım hocasında olduğu gibi takım hocaları da başarısız olur. Ben de milli takımda çalışırken bana da bu tip eleştiriler oldu. Fatih'e de yapılıyor ama yapılmamalı" açıklamasını yaptı.

"TAKIMLA İLGİLİ SIKINTIMIZ YOK"
Takımın son durumu ile ilgili de bilgiler veren deneyimli antrenör, "Takımla ilgili sıkıntımız yok ve oyuncularımız döndü. Dün maçta oynayanlar rejenerasyon çalıştı ve ilk defa bugün birlikte olduk milli takımdan gelen oyuncularla. Yarından itibaren ortak çalışmaya başlayacağız. Hem Pazar, hem Perşembe oynayacağımız maçlar önemli. Dört lig maçı var ve ardından 2 UEFA maçımız var. 20-21 günlük zamanımızda kritik 6 maç oynayacağız. Düşündüğümüz gibi olursa çok büyük bir ivme yakalar ve avantajlı duruma geçeriz. Dolayısıyla 3,5 günde bir maç oynamış olacağız. Bu hafta Rize'yle mücadele edeceğiz ve onlar oyunun 2 yönünü oynayan bir takım. Rize zor bir rakip. 3 puanda alırsak Moskova öncesi moral olur" ifadelerini kullandı. 
Editör: TE Bilisim