Yaşadığı sakatlık sonrası ilk kez kameralar karşısına çıkan Neymar, Brezilya’nın yaşadığı tarihi hezimet ve Arjantin’in final oynamasıyla ilgili çok çarpıcı açıklamalarda bulundu. Kolombiya maçında omurunda kırık oluşan ve bu anları anlatırken gözyaşlarını tutamayan Neymar, Zuniga'nın darbesinin normal olduğunu belirtirken, "Hızlı bir atağı kesmek için formadan tutup indirebilirsin ya da ayağına tekme atabilirsin ama Zuniga'nın yaptığı bunlardan biri değildi. Arkadan geldiği için de kendimi koruyamadım.  Eğer iki santim içeriye denk gelseydi şimdi tekerlekli sandalyede olurdum. Şu an ayakta olduğum için mutluyum. Zuniga’ya da bir öfke duymuyorum" dedi.

Almanya maçında aldıkları 7-1’lik yenilgiyi değerlendiren Neymar, "Almanya karşısında neler olduğunu bilmiyorum. Maçtan sonra konuşmak kolaydır ama sahada olanlar için her şey daha zor. Takım 6 dakikada dağıldı ve o anlarda neler yaşandı bilmiyorum. Büyük bir aşağılanma hissettim ancak ekibimle ve takım arkadaşlarım Thiago Silva, Fred, David Luiz ile gurur duyuyorum. Onlar benim rol modellerim.

MESSİ, ŞAMPİYON OLMAYI HAKEDİYOR.

Neymar, Almanya ile Arjantin arasında oynanacak finalde ise Messi ve arkadaşlarını desteklediğini söyledi. Yıldız oyuncu, “Benim iki takım arkadaşım Messi ve Mascherano finalde olacak ve onların kazanmasını umut ediyorum. Messi çok özel bir futbolcu ve neredeyse tüm kupaları kazandı. O benim arkadaşım ve Dünya Şampiyonu olmayı hak ediyor” diye konuştu.

Neymar, Hollanda maçı öncesi kampı ziyaret ederek takım arkadaşlarına başarı diledi. Futbolcunun burada da oldukça duygusal anlar yaşadığı gözlendi.