SKORU 4-0'A KADAR GETİRDİ

Gymnastics Palace Spor Salonu’nda yapılan müsabakalarda boy gösteren milli güreşçilerden son üç senenin Avrupa şampiyonu Taha Akgül, akşam seansının son karşılaşmasında İranlı Komil Ghasemi ile dünya şampiyonluğu için güreşti.

Final mücadelesinin ilk periyodunda iki güreşçide temkinli bir müsabaka çıkardı. İranlı güreşçi 0-0 geçen sürenin ardından tanınan 30 saniye içinde puan alamayınca Taha Akgül 1-0 öne geçti. İkinci periyotta da yine iki güreşçi temkinli davrandı. Taha Akgül, tek dalışlarla puan ararken verilen 30 saniyelik ihtarda rakibine yine puan vermedi ve skoru 2-0'a getirdi. Ardından da aldığı 2 puanla skoru 4-0'a getirdi.





İRANLI RAKİBİ 3 PUAN ALDI AMA YETMEDİ


Rakibine son bölümde 3 puan veren Taha Akgül buna rağmen minderden 4-3 galip ayrılarak altın madalyanın sahibi oldu.

Akgül, sabah seansında yapılan ilk maçında Macar rakibi Richard Csercsics’i 10-4’lük skorla, ikinci tur maçında ise Azeri Dzebisov’u 4-0’lık skorla mağlup ederek çeyrek finale yükselen taraf oldu. Çeyrek finalde Amerikalı sporcu Tervel Ivaylov Dlagnev’i 4-2 mağlup eden Taha Akgül, yarı finalde de Belaruslu Alexei Shemarov’u 8-1 yendi ve finale adını yazdırdı.

Milli güreşçimiz Taha Akgül, akşam seansında İranlı Komil Ghasemi ile dünya şampiyonluğu için çıktığı minderde rakibini 4-3 yenerek dünya şampiyonu oldu.