Milliyet Gazetesi'nden Ali Can'ın haberine göre, Fenerbahçe'nin hazırlık kampında ortaya koyduğu performans, başkan Aziz Yıldırım'ı bir dizi tedbirler almaya itti. Sarı-lacivertli takımın sıkı bir programı olmasına rağmen teknik direktör Ersun Yanal'ın Sheffield ve Sevilla maçlarında Diego'lu sistem için yeni formüller araması ve oynattığı futbol, Yıldırım'ın 'Azizsilin' sezonunu erken açmasına neden oldu.

Üst üste gelen yenilgiler sonrası takımın?2.5 gün izin yapmasını anlamsız bulan başkan, "Zaten uzun bir tatilden geldiler. Bu kadar tatil yeter. Gitsinler, çalışsınlar. Geçen sezon rahat şampiyon olduk ama bu sezon rakipler daha da güçlü. Hazırlık etabı önemlidir. Herkes sorumluluğunu bilsin ve bu takım bir an önce istenilen düzeye gelsin. Geçen sezon oynanan futbolun üzerine sadece eklemeler olacak. Bir tek Diego transferi yaptık, bu kadar uyumsuzluk neden" dedikten sonra idman saatini kendisi belirleyerek salı akşamı yapılması planlanan çalışmayı 1 gün öne çekti.

Dün akşam Samandıra'ya giden Yıldırım, takım antrenmana çıkmadan önce tüm oyuncuları ve Ersun Yanal ve teknik heyeti taktik odasında topladı. Burada yaklaşık yarım saat boyunca nasihatlerde bulunan başkan, 2-1 kaybedilen Sheffield United ve 2-0 mağlup oldukları Sevilla maçlarının kasetlerini de izletti.

 'KALİTENİZE YAKIŞMIYOR'

Özellikle yenilen gollerdeki hatalar üzerinde duran başkan adeta bir teknik direktör edasıyla takıma "Böyle goller yenir mi çocuklar? Sizin kalitenizdeki futbolculara böyle basit goller yemek yakışmıyor" diyerek yaklaşan sezon öncesi uyarıda bulundu.

Takımdaki tecrübeli futbolcular bu duruma alışkın oldukları için garipsemeseler de ilerleyen haftalarda oynanacak futbol ve alınacak skorlar bakalım başkanı ne kadar tatmin edecek. Bu arada futbolcuların bir dediğini iki etmeyen başkan, bilindiği gibi şampiyonluk primlerini yatırmış, her oyuncusunun tüm dertleriyle yakından ilgilenmişti. Öyle ki yaylada canları sıkılan oyuncular için plaj voleybolu sahası bile yaptırmıştı.

‘Her maçımızı önemseyin’

 İzinlerin 1 gününü iptal eden başkan Aziz Yıldırım?hazırlık maçı bile olsa takımında sahaya her zaman kazanmak için çıkmalarını istedi.

Babacan tavırlarının yanı sıra aba altından sopa da gösteren Yıldırım, "Bir dediğinizi iki etmiyoruz. Hepiniz profesyonel oyuncularsınız. Hazırlık maçları ve Süper Kupa'yı önemseyin. İdman temposundan dolayı yorgun olabilirsiniz ama F.Bahçe her maça kazanmak için çıkmalı" dedi ve takımı idmana yolladı.