Basın toplantısı Milli oyuncular Semih Kaya, Oğuzhan Özyakup ve Ozan Tufan'ın acıklamaları ile başladı. Milli oyuncular Çek Cumhuriyeti maçıyla ilgili umutlu konuştular ve sahadan galibiyet ile ayrılacaklarından emin olduklarını belirtiler.

Semih Kaya, Çek Cumhuriyeti maçının ne kadar zor geçeceğini herkesin bildiğini ifade ederek, "Çalışmalarımızı buna göre yaptık. İyi hazırlandığımızı düşünüyorum. İzlanda maçıyla kötü başladık, bunu telafi etmek istiyoruz" dedi. Çok iyi bir takıma karşı oynayacaklarını kaydeden Semih Kaya, "Çek Cumhuriyeti'ni inceledik. Kendi sahalarında bizi karşılayacaklarını biliyoruz, ona göre çalıştık. Umarım herkes elinden gelenin fazlasını yapar, biraz daha özverili olur ve Türk halkına güzel bir karşılaşma izletiriz. Türk halkı, vatandaşlarımız bizim yanımızda olduğu sürece yapamayacağımız, başaramayacağımız şey yok" şeklinde konuştu. Semih Kaya, bir hafta içinde 2 maç oynayacaklarını hatırlatarak, "İki maçtan 6 puan alırsak grubun iddialı ekiplerinden oluruz. 2008'de de zor işlerin altından kalktığımızı herkes biliyor. İzlanda maçını kaybetsek de bunu telafi edeceğimizi biliyoruz. Takım arkadaşlarımıza güveniyorum, inşallah kazanırız" diyerek acıklamalarını tamamladı.

Milli futbolcu Oğuzhan Özyakup da Çek Cumhuriyeti maçının önemini bildiklerini ve hazırlıklarını buna göre yaptıklarını söyledi. Çek Cumhuriyeti'nin ilk maçında Hollanda'yı yenmesinin grupta işleri ilginç hale getirdiğini vurgulayan Özyakup, "Bu maç bizim için önemli olacak. Çok iyi çalıştık. Takımda genç oyuncular var. Hocamız genç oyunculara inanıyor. Hepimiz bir olduğumuzda kazanamayacağımız maç yok. İnşallah iki maçta 6 puan alırız" diye konuştu.

Ozan Tufan da maçın zor geçeceğini ifade ederek, "Maç için hazırlıklarımızı yaptık. Çek Cumhuriyeti'nin Hollanda'yı yenmesi planlarımızda değildi ama biz çıkıp 3 puan almak istiyoruz. İki maçtan 6 puan alıp, Türk halkını en iyi şekilde temsil etmek istiyoruz" dedi.

"21 YAŞINDAKİ BİRİNE SAHİP ÇIKTIM, DEMEK Kİ HATALIYMIŞIM. ÖZÜR DİLERİM"

Milli oyunculardan sonra söz alan Milli Takım Futbol Direktörü Fatih Terim ise gazetecilere yönelik sert açıklamalar yaptı. Fatih Terim "Biliyorsunuz, bu toplantı UEFA'nın resmi basın toplantısı. Teknik konulara daha ağırlık vereceğim; ama hepinizin çok merak ettiği yanlış anlamaları da önlemek istiyorum. Türk halkıyla veya kendini Türk hisseden herkesle bazı şeyleri paylaşmak istiyorum. Logosunda başka yazıyor ama içinde yalanlar yazıyor. Genel olarak oyuncularıyla yaşanmışları paylaşan biri değilim. Hataları çıkardığımız zaman takım kuramayız. 21 yaşındaki birine sahip çıktım, demek ki hatalıymışım. Özür dilerim" dedi. 

"GÖKHAN TÖRE'Yİ 1 YIL MİLLİ TAKIMA ALMADIM"

Bir sene önce Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda Hollanda'yla oynanan maça değinen Terim şöyle devam etti, "O maçı oynadık ve Dünya Kupası hakkını kaybettik. Orada da kampı dağıttık. Maçtan sonra herkes dağıldı. Ben de soyunma odasına girdim, performanslarına teşekkür ettim ve oradan ayrıldım. Maçtan önce oldu deniliyor. Önce gece kulübünde oldu. Biz nerede yanlış yaptığımızı düşünürken; gece kulübünde başlayan bir hadisenin yazıldığını görmüyorum. Herhalde üzüntüden görmüşlerdir. Otelde de devamı gelmiştir. Ömer'den duydum. Hiç tasvip etmediğim bir davranış şekli oldu. Ben de evlat sahibiyim, hiç bir zaman da kabul edemem. Adana ve Mersin'deki milli maçlar için kadroyu açıkladığımda olayı bilmiyordum. Bu iki oyuncu yine gelmedi. Ömer anlattı ve ben Gökhan Töre'yi 1 yıl Milli Takıma almadım. Siz de beni eleştirdiniz. Ben de size tek bir kelime söylemedim. Siz de tuhaf bir hastalık var. Olmayanları tenzih ediyorum. 2008 maçından önce de anneleri konuşturdunuz. Şimdi de babaları konuşturuyorsunuz. Şimdi de bir babayı konuşturuyorsunuz. Arkadaşlar hani bu hepimizin milli takımıydı. Bu kadar eksiğimiz varken, bir eksik de siz koydunuz. Burada ruh yaralanmaları da oluyor. Gökhan Töre o kadar istekle geldi; şu andaki haleti ruhiyesinden memnun değiliz. Hakan'a da Ömer'e de sahip çıkarım."şeklinde konuştu.

Böyle kritik maçlar öncesi basında çıkan haberlere tepki gösteren Fatih Terim, "Hadi annelere babalara sormaya devam edin. Fatih Hoca, Avrupa'da bu ofisi kurdun, gelmek istemeyenlerin hiçbirini açıklamadın. Bunlardan bahsedin. Hiç böyle bir şey açıklamıyorum. Bugün izledim, dinledim ve okudum. Tanrım beni dostlarımdan korusun. Düşmanlarıma hazırım. Beni dostlarımdan korusun. İnsan bir demez mi, ben bunu 45 senedir tanıyorum demez mi ?" ifadelerini kullandı.

"GÖKHAN TÖRE'NİN MİNUMUM ÜÇER DEFA, AÇIP DA ÖZÜR DİLEDİ"

Burak ve Mehmet Topal sakatlıklarına değinen Terim, "MR'larıyla, doktorlarımız uğraşırken; gelen mesajların kimler tarafından geldiğini gerekirse açıklayacağım. Sordukları soru şudur, "Galatasaray, Fenerbahçe maçında oynayacaklar mı? Biz bu zihniyetlerle uğraşıyoruz. Öncelik Çek Cumhuriyeti maçında. Futbolcuların annelerini babalarını konuşturuyorsunuz. Burada 12 tane sakat var. Kritik bir maç var. Eksiğimiz tonla, ağzımızı açmıyoruz. Bir eksik de siz veriyorsunuz. Eline ahlaksızlık fırsatı geçmemiş insanların ahlaklıyım deme hakkı yokdur. O yüzden, böyle bir durumdayken, nasıl davrandığınızla ilgilidir. Gidip sorabilirsiniz. Gökhan Töre'nin minumum üçer defa, açıp da özür dilediğini de öğrenebilirsiniz. Affetmemiş olabilirler. Benim nasıl davrandığım belli" diye devam etti. 

"FORMAYI HAKETMEYENLERE VERMEYECEĞİM"

"Bu formayı haketmeyenlere bu formayı hiçbir zaman vermeyeceğim" ifadelerini kullanan Fatih Terim, "Sağlık kurulundaki doktorlara oyunculara alet olmadıkları için de teşekkür ediyorum. Kamplardaki, antrenmanlardaki ve soyunma odalarındaki hadiselerde eğer çıkıp oyuncuları göndermeye kalkarsak bu ülkede oyuncu kalmaz. Onlar da hata yapacak. Benim tavrım insanı kazanmaktır. İster babalar ayağa kalksın, ister anneler röportaja gitsin bu böyle. 8 sene önce şampiyona devam ederken, bize reva gördüğünüz şeye bakın. Bize verilen mesaj şu. Kampta bunlar oldu; ama biz bir şey yapmadık. Kampımızda olsa müdahele etmez miyiz? Ederiz. Kimsenin tırnağına zarar gelsin ister miyiz? Siz bunu neden yapıyorsunuz, bilmiyoruz. Oyuncumda yaptığı tahribata çok üzülüyorum. Bende tahribat yapmaz öylelerinin yazdıkları. Kimin ne olduğunu bildiğim için. Konuyu kapatıyorum. Çocuğa yazık etmeyin" diyerek basına tepkisini sürdürdü.

Doğruyu aradığını kaydeden Fatih Terim "Sizin bizi hazırlamanız gerekirken, siz bizi eksiltiyorsunuz. Gidiyoruz, gelin diye bağırıyorsunuz. Ben de ne yapacağımı şaşırdım. Bu ülkenin kulüp bazında sevindiklerine bakın. Beni sevmeyebilirsiniz. Ama gerçekleri yazın. Hadise olmuş mu? Evet. Ancak zamanlaması bu mudur? Rakip takım teknik direktörleri bunlarla mı uğraşıyor? Siz manüpülasyonla bir şeyler mi yapıyorsunuz? Nelerin kimler tarafından yapıldığını herkes biliyor" dedi. Bu açıklamalardan sonra, "Teknik konularda bir sorunuz var mı" diye soran Terim, salondan yanıt gelmeyince, "Demek ki siz bu olay için gelmişsiniz" ifadesini kullandı. 

"O ZAMAN BENİ ÇARMIHA GERİN"

Milli Takım'a gelmesi gündemde olan ancak daha sonra çağrılmayan Kaan Ayhan konusuna da açıklık getiren Fatih Terim, "Kaan'ın babası, Abdullah Ercan'ı aramıştır. Oğlunun başparmağında hadise olduğu söyledi. Sizler babaları aramaya alışkansınız. Gidin bunu da sorun. Adres veriyorum. Ben bir insana; ricayla, Türk Milli Takımı formasını vereceksem, o zaman beni çarmıha gerin. Bu forma bizim, bu ülkenin, dünyanın her yerindeki Türklerin forması. Bunu isteyenler giyecek. Alırsanız beni bu görevden, başkaları nasıl bakarsa baksın. Bu formayı sevenler, üzülenler giyecek" dedi.

Hakan Çalhanoğlu sakatlığı konusuna da değinen Terim, "Kulüp doktoru oynayamaz diye haber gönderdi. Buna karşın ben doktorlarımın da raporuyla onu oynattım. Volkan neden gelmedi? Volkan'ı alan da almayan da benim. Volkan maçtan önce ayağım kopsa da oynarım dedi. Ama maçta sakatlandı ve sonra oynayamayacak duruma geldi. Bunların hepsini açıklayacak mıyım? Ben bunları açıklamadığım için Fatih Terim'im. 25-30 seneyi bir tahlil edin. Taraf olarak. Bize çıkarttırmayın faksları, e-mailleri. Gazeteci araştırmacıdır. Acaba kim tercih edilecek? Tercih sebebi eğer oralarsa, biz mi tercih edileceğiz. Gökhan'ı da oynatıp oynatmayacağımdan çok emin değilim. Dünkü antrenmandan sonra odasından hüngür hüngür ağladığı haberi geldi" diye konuştu. 

Çek Cumhuriyeti maçı hakında da "Çok çok iyi bir takımla oynayacağız" diyen Terim, "Hollanda'yı yenmek, bir takım için özgüven kazandıran bir olay. Uzun zamandır birlikte oynuyorlar. Oyuncularıma güveniyorum, oyuncularımın işin bilincinde olduğuna kanaat getirmiş durumdayım. Görüyor hissediyorum. İnşallah iyi bir netice alacağız" diye sözlerini bitirdi.