Terim: 'Kadroya Girmek İsteyen Varsa...'

Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, Avusturya ile oynanacak hazırlık maçı öncesi statta basın toplantısı düzenleyerek soruları yanıtladı.

Terim: 'Kadroya Girmek İsteyen Varsa...'
Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim basın toplantısına futbolculardan Ahmet Çalık ve Çağlar Söyüncü ile basın toplantısı düzenledi. Avusturya ile müsabakanın oynanacağı Ernst Happel Stadı’nda yapılan toplantının ilk 10 dakikasında görüşleri alınan Çalık ve Söyüncü şunları kaydetti.

Ahmet Çalık: Hocamızın daha önceden de genç oyuncuları oynattığını biliyoruz. Burada bize şans verdiği için kendisine teşekkür ediyorum. Kolay gol yemeyen, zor mağlup olan bir takımız. 1 seneden fazladır yenilmiyoruz. Bu da özgüvenimizi arttırıyor.

Çağlar Söyüncü: Takım olarak iyi durumdayız. 1 yıldır yenilmiyoruz. Gençler olarak herhangi bir utangaçlık yok. Daha önce turnuvada oynamış ağabeylerimiz bize tecrübelerini aktarıyor, biz de onların bu tecrübelerinden faydalanıyoruz.

İşte Terim'in A Milli Takım'ın son durumu ve EURO 2016'ya dair analizleri hakkındaki açıklamaları:

HEDEFİMİZ DAHA İYİ SONUÇLARA ULAŞMAK

Geçmişte kazanılan başarıların üzerine çıkmanın hedefleri olduğunu belirten Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim sözlerine şöyle devam etti: "Başarılarımızla övünmeliyiz ama daha iyisini nasıl yaparız, onu düşünmeliyiz. Biz de böyle yapıyoruz. Bizim hedefimiz geçmişte alınan başarılardan daha büyüklerine ulaşmak. EURO 2008'den daha iyi bir derece almak ümidindeyiz.

Grubunda hiç yenilmeyen bir Avusturya ile karşılaşacağız yarın. Çok ciddi ve formada bir ekiple mücadele edeceğiz. Çok ciddi ve formda bir ekiple oynayacağız. Ümit ediyorum yarın buradan kaybetmeden çıkarak kaybetmeme serimize devam ederiz. Marcel Koller çok iyi bir takım çıkardı ortaya.

AVUSTURYA'NIN AVRUPA'DA GOL ATAMAYACAĞI TAKIM YOK

Çok zorlu bir gruptan 1. çıktı takımı. Başarısı için kendisini tebrik ediyor Avusturya'ya başarılar diliyorum. Avusturya'nın ön beşlisi çok etkili oynuyor. Dikkat etmemiz lazım. Bu beşlinin Avrupa'da gol atamayacağı takım yok. Dolayısıyla Avusturya'nın atak tarafı çok daha etkili gözüküyor. Yarın, rakibimize karşı her andikkatli olmalıyız bu yüzden.

SIRADAN OLMANIN HİÇ BİR ANLAMI YOK

İsveç maçıyla hazırlıklarımızı iyi başladık. İnşallah devamı yarın ve EURO 2016 'da da gelecek. Rakiplerimiz İspanya ve Hırvatistan'ın maçlarını stadyumdan canlı olarak takip ettim. Hırvatistan dikkat edilmesi gereken çok önemli bir takım.

Avrupa'nın önemli kulüplerinde oynayan oyuncuları var. İspanya ise dünya yıldızlarını barındıran bir takım. Romanya karşısında pek iyi oynamadılar ama gene de yenilmediler. Sıradan olmanın bir faydası yok. Mümkün ise sıradışı olmak lazım. Ben de oyuncularımdan bunu bekliyorum.

HAZIRLIK MAÇLARINI ZORLU EKİPLERLE YAPMAYA ÇALIŞIYORUZ

EURO2016 'da gruptan çıkarsak, bu özgüven bizleri çok daha başka, yüksek yerlere götürebilir şampiyonada. Yenilmekten korkmuyoruz hiç ve felsefemiz ile oyun anlayışımızı hiçbir zaman değiştirmiyoruz. Oyun yapımız bu. Rakipleri elbette analiz edeceğiz ama kendi oyun anlayışımızı sahaya yansıtmaya çalışacağız turnuvada.

İçerisinde yer aldığımız grup, bana göre EURO 2016'nın en zorlu grubu. Hazırlık maçlarını zorluk seviyesi yüksek rakiplerden seçmeye çalışıyoruz. 3 ya da 4 hazırlık maçı daha yapacağız.

BİR OYUNCUNUN KADROYA GİREBİLMESİ İÇİN

20 oyuncu artı 3 kaleci ile şampiyonaya gideceğiz. Gönül ister ki hiçbir oyuncumuzun kalbi kırılmasın. Her oyuncumuz şampiyonada olabilmek için, daha çok efor sarfetsin. Her oyuncuyu takip ediyoruz. Henüz 23 kişilik kupa kadrosunu belirlemedim. Yaşı yada daha önceden hiç çağırılmaması hiç önemli değil. Yeter ki inanayım oyuncuya. Son 24 saate kadar, her oyuncunun kadroda olma şansı var EURO 2016 için.

TAKIM OLMAYANLARIN KAZANMA ŞANSI YOKTUR

Orta saha oyuncularımızı, uluslararası anlamda kabul görecek bir oyun stiliyle oynatmaya çalışıyoruz. Günümüz futbolunda takım olmazsanız, iyi bir ekip olmazsanız işiniz çok zor. Takım olmayanların kazanma şansı yoktur. Yaptıklarınız zor yapılır, yıkılanlar çabuk yıkılır. Herkesin bunu hissetmesi lazım. Bizi bir arada tutan değerler önemli.

Benim yeterince başarım var, anlatsak baya sürer. Ancak en aç benim. Herkes aç olacak.




Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.