Total Futbolun Efsanesi Cruyff Yaşamını Yitirdi

Hollandalı futbol efsanesi Johan Cruyff, 68 yaşında hayata gözlerini yumdu.

Total Futbolun Efsanesi Cruyff Yaşamını Yitirdi
Dünya futbolunun gelmiş geçmiş en önemli isimlerinden Johan Cruyff, yakalandığı kanser hastalığına yenik düştü ve 68 yaşında hayatını kaybetti.

Cruyff Vakfı'nın internet sitesinden yapılan açıklamada, uzun süredir akciğer kanseri tedavisi gören Cruyff'un İspanya'nın Barcelona şehrinde bulunan evinde hayatını kaybettiği belirtildi. Açıklamada, Cruyff'un kaybından dolayı yaşanan üzüntü paylaşılarak, ailesine başsağlığı dilekleri iletildi.

Johan Cruyff, geçtiğimiz şubat ayında tedavisinin iyi gittiğini duyurmuştu. Hollandalı efsane, o dönemde yaptığı açıklamada, "İlk testlerin sonucu pozitif çıktı. Henüz bitmeyen bir maçın ilk yarısını 2-0 önde tamamlamış gibiyim" ifadesini kullanmıştı.

1991'DE BAYPAS AMELİYATI OLMUŞTU

Futbolculuk kariyerinin ardından Barcelona'da teknik direktör olarak görev yaptığı 1991 yılında baypas ameliyatı geçiren Cruyff, bu operasyonun ardından sigarayı bırakmış ve sigara karşıtı kampanyalara destek vermişti.

Uzun yıllar Ajax'ta farklı görevlerde bulunan Cruyff, geçtiğimiz kasım ayında yönetimle ters düştüğü gerekçesiyle Amsterdam ekibindeki danışmanlık görevinden ayrılmıştı.



TOTAL FUTBOL'UN YILDIZIYDI

Johan Cruyff, bir futbol takımında bütün oyuncuların her mevkide oynayabilmesini ön gören ve fikir babalığını Hollandalı teknik adam Rinus Michels'in yaptığı Total Futbol sisteminin en önemli yıldızıydı.

JOHAN CRUYFF KİMDİR?

1947 yılında doğdu. Futbola Ajax’ta başladı. Bu takımda 6 lig, 2 kupa ve 3 Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası şampiyonluğu yaşadı. 1973’te Barcelona’ya, 1978’de Los Angeles Aztecs’e transfer olduktan sonra ülkesine döndü.

2 kez Avrupa’da "yılın futbolcusu" seçildi (1973-74). 1974 Dünya Kupası’nda takımının kaptanlığını yaptı. 51 kez milli olan Cruff, futbolu bıraktıktan sonra teknik adam olarak Barcelona’da görev aldı. Aktif futbol yaşantısı sırasında, sarı saçları ve çalımları nedeniyle "Sarı Fare" lakabıyla bilinirdi.




Anahtar Kelimeler:
FutbolHollandaJohan Cruyff
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.