GÖREVE geldiğinde takımı rayına oturtmak için 2–3 ay isteyen Trabzonspor teknik direktörü Vahid Halilhodziç, bu kez süreyi yılbaşına uzattı, "21 yeni oyuncu transfer ettik. Ocak ayına kadar zor geçecek” dedi.

Trabzonspor, deplasmanda Akhisar Belediyespor karşısında beraberlik serisine bir yenisini eklerken Vahid Halilhodziç, hücum oyuncularının performanslarından memnun kalmadı. Akhisar Belediyespor maçında acelecilik yüzünden fırsatları kaçırdıklarını vurgulayan Boşnak teknik adam, bireysel anlamda kendi başına fark yaratabilecek ve sorumluluk alan bir oyuncuya sahip olmadıklarını vurguladı. Halilhodziç, beraberlikle sona eren 6 maçı da önde bitirebilecek durumda olduklarını, ancak o farkı yaratmak için şu anda yeterli durumda bulunmadıklarının da altını çizdi. Akhisar Belediyespor karşısında son paslarda etkili olamadıklarını belirten Halilhodzi, şöyle devam etti:

"AŞIRI KAZANMA ARZUSU ENGELLİYOR"

"Oyuncularım aceleci davranıyor, asist paslarında hata oluşuyor. Muhtemelen sinirlerine hakim olamıyorlar veya güven eksikliği oluyor. Aşırı kazanma arzusu da bunda etkili olabilir. Deplasmanda bu tarz maçlarda hücum hattında yeterli değiliz. Deplasmanda bu şekilde maç kazanamayız. Bu durumdan çıkmak için çeşitli seçenekleri deniyorum."

"MAĞLUBİYETİMİZ YOK!"

Son 4 maçta mağlup olmadıklarını da hatırlatan Halilhodziç, "Bu son 4 maçta beraberlikle devam ediyoruz. Ancak bu seriden de kurtulmamız lazım. Akhisar Belediyespor maçında ofansif bir takım kurgusu yaptığıma inanıyorum. Maçı kazanmak için hazırlanmıştık ancak kale önünde bitirici hamleleri yapamadık" diye konuştu. Takımında tutukluk olduğunu ve oyuncuların bazen anlaşamadığını da dile getiren Halilhodziç, sözlerini şöyle sürdürdü:

"NEYE İHTİYACIMIZ OLDUĞUNU BİLİYORUM"

"Kaç defa tekrarlamam gerekiyor bilmiyorum ama 21 yeni oyuncu transfer ettik ve maalesef bir takım oluşturmak için bunlarla sürekli çalışmak gerekiyor. Yeni bir takım olduğumuz için bazı beklentileri karşılayamıyoruz. Ocak ayına kadar zor geçecek. Neye ihtiyacımız olduğunu çok iyi biliyorum. Oyuncuların, ne kadarını yapabileceğini biliyorum. Ben de ara ara şaşkınlığa, hayal kırklığına uğruyorum. Herkesin Trabzonspor'dan daha fazla beklentisi var ama maalesef seviye bu."

"ARKANI DÖN VE GİT"


Trabzon’da yayınlanan yerel gazeteler Akhisar Belediyespor beraberliğinin ardından Vahid Halilhodziç’e çattılar. Karadeniz Gazetesi, "Bana bir masal anlat Vahid, içinde istifa olsun.. Zaman akıp gidiyor, ne kadro istikrarı var ne de sonuç.. Her gün yeni bir mazeretle karşımıza çıkıyor", Taka Gazetesi, "Arkanı dön ve git.. Trabzonspor berabere kaldı, artık kimse Vahid’i istemiyor. Trabzonspor tarihinin en kötü günlerini yaşıyor. Bir Mehmet yetmez", Günebakış Gazetesi, "Ne futbol oynayabildik, ne sonuç alabildik. Her maç biraz daha çöküş.. Trabzon 1–1 eriyor", Karadenizin Sesi, "Yeter artık.. Böyle git-mez", Kuzey Ekspres Gazetesi, "Dünün özeti, bir ofsayt, bir füze, bir direk. Ne moral kaldı ne yürek", Son Nokta Gazetesi, "Kaçak Balık büyük olur.. Fırtına, Akhisar’da kazanabileceği maçı berabere bitirdi" başlıklarıyla maçı okuyucularına duyurdu.