İşte Dursun Özbek'in açıklamaları;

Bildiğiniz gibi Galatasaray 110 yıllık köklü geçmişiyle Türk sporuna önemli hizmetler vermiştir. Türkiye'ye bir çok spor dalının gelmesine öncü olmuş ve temsilini yapmıştır. Futbolun çok önemli bir markası haline geçlmiştir. Galatasray futbolda 20 kez lig şampiyonluğu 4. yıldızı takmış.

Defalarca rakipleriyle kıyaslanmayacak şekilde Türkiye Kupası kazanmış. Alt yapı ve bütün kurumlarda bütün öncülük görevini üstlenmiştir. Kuruluş felsefemizde olan uluslararası başarılar yeterli mi? Değil. Çok başarılı maçlar oynamış, UEFA Kupası'nı kazanım, Süper Kupa'yı kazanıp müzesine götürmüştür.

Değerli Galatasaraylılar ve basın mensupları bu başarılar hiçbir zaman unutulmayacak başarılar. Galatasaray herşeyi doğru mu yaptı? Bazı eksikliklerimiz oldu. Süreç içerisinde halının altına süpürdük. Finansal olarak bazı eksikliklerimiz oldu.

Avrupa'da futbolun patronu UEFA... UEFA 2009 yılında bazı maksatlar çerçevesinde futbol gibi çok güzel bir oyunun içine kara paranın girmemesi için bir amaç uğruna bir yapılanmayı başlattı. Fair-Play'i Avrupa futboluna getirdi. Futbolu korumak ve marka değerini yükseltmek için adı üstünde Fair bir olay olarak devam etmesi için bu kurulu oluşturdu.

İŞTE GALATASARAY'IN BORCU

Galatasaray o dönemde Avrupa'da en çok gözüken futbol takımı... Şampiyonlar Ligi'ne diğer takımlardan çok daha fazla katılmış ve Türkiye'yi başarıyla temsil etmiş bir kulüp... İlk aşamada Galatasaray'ı hedef aldı. Galatasaray'ı hedef aldı derken en çok gözüken kulüp bizdik.

2012 yılında Galatasaray'ı mercek altına aldı ve incelemeye başladı. UEFA Kriterleri 3 futbol sezonunda peş peşe 30 milyon eurodan fazla zarar edemezsin. 2012-2013 sezonunda Galatasaray Sportif A.Ş'nin zararı 38 milyon euro.

2013-2014 zararımız 70 milyon euro... Artışı gören UEFA buraya gelerek bunun kabul edilmeyen birşey olduğunu belirtmiş ve 200 bin euro ceza kesmiştir. 2014-2015 yılındaki zarar 55,8 milyon euro... Duygun Yarsuvat iş başına geldiği zaman sezonun yarısına gelinen bir dönem ve harcamalar, kontratlar yapılmış.

Tablodaki artış trendine baktığınız zaman belli bir yola ve yönetim dönemine girdiyseniz bu böyle gider. 100 milyonlara çıkması olasılıktı. Yarsuvat döneminde biz gelince Galatasaray'ın karşı karşıya olduğu bu tabloyu gördük ve acil olması sebebiyle UEFA ile ters düşmemek için önlemler aldık.

Harcamalaarı kızdık. 44 sporcumuz vardı bunların bir kısmını satarak veya kiralayarak olan mali yüklerini azalttık. Kadoruyu 25-26 oyuncuya düşürdük. En büyük etken geçmişte ypaılan kontratlardır. Bunların şartlarını yerine getirmek zorunda kalıyorsunuz ve gelen yönetim buna birşey yapamıyor. Galatasaray'ın 36. Başkanı olarak bunun bilinciyle aday oldum. Galatasaray iyi yönetildiği zaman daha başarılı olacağı ve kaynakların bize yeterli olacağını düşünüyorum.

Gelir gelmez yaptığımız en önemli işlerden birisi mali yapıyı düzeltmekti. Yarsuvat ve bu dönemde sportif başarının eksilmesine fırsat vermedik. Sportif başarı için elimizden geleni yapıyoruz. Galatasaray girdiği olduğu her branşta şampiyonluğun en büyük adayıdır. Peki bu Fair-Play sadece Galatasaray'ın sorunu mu? Hayır.

UEFA'DAN GALATASARAY'A GELEN MEKTUP

UEFA'dan dün gelen mektup aynen şöyle: Kulübümüzle yapılan anlaşma sonrası bu tablo kabul edilemez bir tablo. 2016 yılının sonuna kadar inceleme sürdürülecek. Galatasaray Kulübü'nün 2016 yılının sonuna kadar bu tabloyu düzeltmesi mümkün değil.

Galatasaray'ın zararı 30 milyon euro... Bu her ne kadar iyileşme gibi gözüksede UEFA tarafından pek kabul edilmedi. Tabloya bakıldığı zaman 2012-2013 70 milyon euro, 2013-2014 55 milyon euro, 2014-2015 38 milyon euro gibi tablo var.

Biz bunu daha iyi seviyeye çekmek için çalışmalarımız sürüyor diye anlattık. 4 Aralık tarihinde yaptığımız ziyarette zararların sebeplerini sordular. Galatasaray'ı temsil eden ekip bunları anlatmış ve zararların sebeplerini anlatmıştır. Bunun nasıl önleneceğini de proje olarak önlerine koyduk.

3 SENE DAHA SÜRE İSTEDİK

3 sene ek süre istedik. UEFA dün gece itibariyle gönderdiği mektupta, tabi bizim savunmamızı da göz önünde bulundurmuş. Galatasaray'ı 1+1 yıllık olarak Avrupa Kupaları'ndan men edilmesini istiyorlar. Şubat ayının sonuna doğru bu komite bizi davet edecek.

Orada biz görüşlermizin kendilerine tekrar ileteceğiz ve bu manada savunmamızı en iyi şekilde yapmaya devam edeecğiz. Galatasaray'ın zarar almadan veya kabul edilebilir bir cezayla çıması için elimziden gelen çabayı göstereceğiz.

İnceleme komitesi şöyle bir yorum yapıyor. Galatasaray'ı 1 sene turnuvalardan men edelim. Birinci sene men edelim ama hesaplarda bir iyilşemede olduğu için izleyelim eğer 2016 sonunda zararı 10 milyon euro seviyesine indirirse ve 2017 senesini de 10 milyon euro zararla kapatırsa ikinci sene için verdiği cezayı askıya alıyor.

Bu bizim hedefimizle çakışıyordu. İlk yarının sonuna geldiğimiz dönemde sportif A.S'nin zararını 30 milyon euro civarında görüyorduk. Zararı daha aşağı çekmek için aksiyon planları hazırlıyorduk. Şimdi ikinci dönemde zararın minimize edilmesi hatta 5-10 milyon eurolara çekmek için uğraşıyoruz.

Değerli basın mensupları bu nasıl yapılacak bu bir sonraki basın toplantısında anlatacağım. Burada elbette acı reçeteler vardır. Galatasaray Spor Kulübü son 10 yılın faturasını bugünlerde ödemek zorundadır. Sportif hedeflerimiz şaşmadı. Herkesin bize güvenmesini istiyorum. Herşeyi Galatasaray için yapmaya çalışıyoruz.

TRANSFERLERİMİZ DEVAM EDECEK

Galatasaray ilklerin takımıdır. Galatasaray şubelerini kapatmak gibi bir düşüncesi olamaz. Amatör şubelerimiz artarak devam edecektir. Transfer konusuna gelirsek. Mustafa hocamın bize verdiği raporlar doğrultusunda nokta transferler devam edecek. Bizim bu dönemde yapacağımız transferlere harcayacağımız para göndereceklerimizin üstünde ücrete sahip olmayacaklar.

FUTBOLCULARIN KONTRATLARIYLA İLGİLİ AÇIKLAMA

Kendi isteğiyle yer almak isteyen alabilir. Şunu ypaın bunu yapın diyemeyiz. Kim gelmek isterse gelebilir.Galatasaray bir his takımı, bir halatı hep beraber çeken bir ekip, beraber üzülüp beraber sevinen bir ekip. Dolayısıyla futbolcu kontratıyla yola çıkmıyoruz. Mali durumun daha iyi olmasını istiyoruz. 2015-2016 sezonu zararını 10 milyon euro seviyelerline indireceğiz.

GEÇMİŞTE YAPILAN TRANSFERLERİ YOK SAYMAK MÜMKÜN DEĞİL

Aysal ile zaman zaman fikir alışverişinde bulunuyoruz. Galatasaray'da süreklilik esas olduğu için öyle bir soru sormak olmazdı. Gerçek ortada bu tabloya çok dikkatli bakılması lazım. Geçmişte yapılan kontratlar ve transferleri yok saymak mümkün değil. Bunların sorunları devam ediyor.

FUTBOLCULAR İÇİN BİR TALEP YOK

Futbolcular için bir talep yok. Biz onu satacağız bunu satacağız demiyoruz. Ynalış anlaşılmaya karşıyım. Biz Galatasaray'ı sportif başarıya götürecek takımın peşindeyiz. Bu takıma hizmet eden herkes Galatasaray'da oynar. Hiçbir oyuncumuz için satış isteğinde edğiliz. Mustafa hoca açıkladı. Takıma yapılan transferler sonrası istemediği oyuncuların listesini bize verir.

BU TABLOYLA HAYAT DEVAM EDER Mİ?

Hayal kırıklığım olamaz. Benim yerimde başkası olsa o da aynı şekilde düşünürdü. Galatasaray Spor KUlübü eğer Avrupa hayalinden men edilmezse bu tablo geçerli bir tablo mu? Bu tabloyla hayat devam edebilir mi? Bütün Galatasaraylılara sesleniyorum.

Bu tabloya sahip hiçbir kulüp acı reçeteyi herkes tadacak. Buradan bir ders, Galatasaray'ın geldiği noktadan bir ders çıkartmazlarsa sonuç o olur. Zor zamanda yapılan hizmeti Galatasaraylıların daha fazla takdir edeceğini düşünüyorum.

BEŞİKTAŞ GİBİ FEDA DEMİYECEĞİZ

Biz Beşiktaş Kulübü gibi 'Feda' demeyeceğiz. Galatasaray'ın değerlerini devreye sokacağız.

Yaşlandıkça uyku süreniz azalıyor. Uyku düzenimde bir sorun yok. Yapılacak transferlerle ilgili sayın basın mensupları şunu çok iyi bilmeniz lazım. Galatasaray'ın başarısı için çalışıyoruz. Bunu yaparken Galatasaray'ın kaynaklarını en iyi şekilde kullanmaya çalışıyoruz. Galatasaray Spor Kulübü menfaatlerinin en üst seviyede korunmasını düşünüyoruz.