Yabancı sınırı kaldırıldı

Türkiye Futbol Federasyonu, bugünkü toplantının ardından yabancı sınırıyla ilgili kararını verdi.

Yabancı sınırı kaldırıldı
Futbol Federasyonu’nun Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri’nde gerçekleşirilen toplantıda yabancı oyuncu statüsü görüşüldü. Bu görüşme sonunda nihai bir karara varıldı.

14 TÜRK BULUNDURMA ZORUNLULUĞU VAR
Önümüzdeki sezondan itibaren 28 kişilik kadroda 14 yerli, 14 yabancı futbolcu bulundurabilecek. Yabancı planlamasına göre, 18 kişilik maç kadrolarında herhangi bir yabancı sınırı olmayacak. Takımlar 11 yabancı futbolcu ile mücadele edebilecek. 

DEMİRÖREN: KURALLARA UYANA 10 MİLYON EURO VERİLECEK
"Futboldaki yabancı sınırında değişikliğğe gitme kararı aldfık. Bu dönemdeyeni kurala yabancı kuralı değil yerli kuralı diyoruz. Değerli hocamız Fatih Terim'le uzun değerlendirmeler yaptık. Kulüplerimizin mali durumlarını inceledik. Takımların kadrosunda 28 lisanslı oyuncu olarak istiyoruz. Bunların 14'ü yerli, 14'ü yabancı olacak. Bunlardan ikisine altyapı zorunluluğu koyuyoruz. 11 yabancı kadroda olabilecek. Kulübede 18 oyuncunun 7'si yerli, 11'i yabancı olacak. Yedekte 1 yerli kaleci olma zorunluluğu olacak. Bunu kulüplere teşvik olarak koyduk. Tüm bu kurallara uyan kulüplere sezon sonunda 10 milyona varan ödüller vereceğiz."

GÖKSEL GÜMÜŞDAĞ DA DESTEK VERDİ
"Uzun zamnadır gündemimizi meşgul eden bu yabancı sınırını bugün sonlandırmış bulunuyoruz. Öncelikle Türk futbolunun her zaman önemsediğimiz bu TFF-Kulüpler Birliği'nin diyalogu önemliydi. Burada TFF Başkanı ve kuruluna teşekkür ediyorum. Bu noktada çok önemli bir diyalog yaşadık. Hava şartları nedeniyle katılamayan kulüp başkanlarıyla tek tek görüştüm. Hepsinin olurunu aldık. Bu projede emek harcayan Fatih Terim, TFF Başkanımız ve yönetim kuruluna emeklerinden dolayı teşekkür ediyorum."
 
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.