UEFA Avrupa Ligi L Grubu’nda yarın Legia Varşova ile deplasmanda karşılaşacak Trabzonspor'un Teknik Direktörü Ersun Yanal, "Bu yıl daha iyi kadroya sahibiz ve Avrupa'nın kıymetini bilen oyunculardan kurulu bir takımız. Önümüzdeki turları geçip gidebileceğimiz yere kadar Trabzonspor'a götürmek istiyoruz" dedi.

Ersun Yanal, maçın oynanacağı stadyumda futbolcu Sefa Yılmaz ile basın toplantısı düzenledi. Yarın akşam grup lideriyle oynayacaklarını belirten Yanal, karşılaşmanın iki takımı gruptan hangi sıralamadan çıkaracağını belirleyeceğini söyledi. Trabzon'da oynanan ilk karşılaşmada rakiplerinin kendilerini yendiğini ifade eden Yanal, "Milli takımlardaki başarılarıyla yükselen bir Polonya futbolunu izliyoruz. Genç, yetenekli oyuncuların bulunduğu iyi bir takımla oynayacağız. Bu grupta takım oyununu oynayarak şu anda bulundukları yerin takımı olduklarını kanıtladılar. İyi oyunculardan kurulu da bir Trabzonspor takımı var ve biz yarın akşam rakibimizle grup liderliğini yakalamak için oynayacağız. Çünkü bunun ülke puanı için avantajı var. UEFA'daki puanlamanın önemli olduğunu düşünüyoruz” dedi.

Karşılaşmanın seyircisiz oynanacak olmasını değerlendiren Yanal, "Keşke seyirciyle oynasaydık. Futbol seyircisiz olmuyor. Ama televizyon başındakilere iyi futbol izlettirip güzel bir sonuçla buradan dönmek istiyoruz. Legia seyircisinin fanatik ve ateşli olduğunu biliyoruz. Yarın akşam ben seyirciyle oynamak taraftarıydım. Sessiz bir gece olacak. Ortaya koyacağımız coşku, rakibin coşkusunu baskılamalı. Her şey bize bağlı" diye konuştu.

Yanal, Waris ve Papadopoulos'un sakatlıkları nedeniyle kadroda yer almadıklarını belirterek, " Son dakikada Waris, ağrıları olduğunu ve maça hazır olmadığını söyledi. Biz de onu kadrodan çıkardık. Papadopoulos'un da kasığında bir sakatlığı var. O da sanıyorum 1 hafta daha bizle beraber olmayacak. Medjani de kart cezalısı" ifadelerini kullandı.

Legia Varşova'nın özellikle Avrupa'da oynadığı oyun disiplinin kendisini etkilediğini kaydeden Yanal, "1 farklı skorla kazanıp sonuna kadar mücadele ettiler. Özellikle Trabzon'da oynanan maçta oyun disiplininden hiç vazgeçmediler. Yarın takım olarak oldukça disiplinli bir takımla oynayacağız. Ben de takım oyununa inanan bir kişiyim. Yarın iyi bir takımla oynayacağımızı düşünüyorum" dedi.

Yanal, Legia Varşova'nın geçen sezonkinden daha güçlü bir takım olduğunu vurgulayarak, “Trabzonspor'da geçen seneki takım değil. Geçen yıl gruptan çıktıktan sonra Juventus'a elenmiştik. Bu yıl daha iyi kadroya sahibiz ve Avrupa'nın kıymetini bilen oyunculardan kurulu bir takımız. Önümüzdeki turları geçip gidebileceğimiz yere kadar Trabzonspor'a götürmek istiyoruz. Geçtiğimiz sezon kendi rekorumuzu egale ederek en azından gidebildiğimiz yere kadar gitmeyi hedefliyoruz. Kendi vizyonum açısından da önemli. Bunu başaracak kadronun bulunduğunu biliyorum” diye konuştu.

SEFA: LİDERLİĞİ İSTİYORUZ

Bordo-mavili futbolcu Sefa Yılmaz ise rakiplerini yenerek gruptan lider çıkmak istediklerini belirterek, “Yarın çok zor bir maç bizi bekliyor. Biz de çok kaliteli, güçlü bir takıma sahibiz. 3 puan almak için buradayız. Yarın burada kazanarak lider olarak gruptan çıkmak istiyoruz" dedi.