Selahattin Demirtaş, Taksim Hill Otel’de düzenlenen, "2. Avrupa Sol Partisi Akdeniz Konferansı’na katıldı. Başbakan Davutoğlu’nun, 'Kimse Türkiye ’deki insanları direnişe çağırmaya kalkmasın, o direnişin altında kalır. O zaman bütün bir millet ayağa kalkar, molotofkokteylini savunanlara karşı kendi sokağını, şehrini savunur' şeklindeki söylemlerine cevap veren Demirtaş, şöyle konuştu:

“Başbakan hâlâ çarpıtmaya, yalan söylemeye devam ediyor. Bizim molotofu, bonzaiyi serbest bırakmak istediğimizi söylüyor. Bir kez daha tekrarlıyorum. Paketi iki madde halinde getirin, bonzai ve molotof. Hemen çıkaralım. Halkı özellikle göstericilere karşı sivil, faşist bir güç halinde harekete geçirme çağrısı Başbakan’ın acizliğinin göstergesidir.

Emrinde jandarma ve polis gücü dahi ona kendini güvende hissetme hissi vermiyor olacak ki, sivil faşist çevreleri göreve davet ediyor göstericilere karşı. Başbakan’ın bunları göreve çağırıyor olması acizliğinin ve ne kadar korktuğunun göstergesidir. Başbakan hâlâ çarpıtmaya yalan söylemeye devam ediyor. Bizim molotofu, bonzaiyi serbest bırakmak istediğimizi söylüyor. Bir kez daha tekrarlıyorum. Paketi iki madde halinde getirin, bonzai ve molotof. Hemen çıkaralım. Geri kalan maddeleri geri çekin.”