TBMM Başkanvekili Meral Akşener'e yönelik iddialar konusunda İhsanoğlu, "Meral Akşener hanımefendi'ye yapılan iftiralar çok adi, pespaye, temelsiz, ahlaksız iftiradır. Bu iftiralar geri tepti. Bu iftiraları atanlar saklanacak delik arıyorlar. Çünkü Türk toplumu bunu reddetti" dedi.

Cuma namazını Eyüp Sultan Camii'nde kılan İhsanoğlu ve diğer milletvekili adaylarına vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. 

Basın mensuplarının sorularını yanıtlayan İhsanoğlu, Eyüp'te sıcak bir ilgi gördüklerini söyledi. Bu seçimlerde halkın MHP'ye büyük bir ilgisi olduğunu ifade eden İhsanoğlu, "Bu ilginin iki büyük sebebi var. Birincisi milliyetçi, muhafazakar oylar artık ödünç olmaktan çıktı ve esas gerçek adresini buluyor. Gerçek adres MHP'dir. 12 yıldır bu oylar başka adreslerdeydi, ancak o adreslerde milliyetçiliğin temel bir prensip olarak değil, taktik araç olarak kullanılmasından dolayı milliyetçi, muhafazakar kesimde gerçek savunucunun MHP olduğu anlaşıldı. İkincisi ise sayın Bahçeli'nin 3 Mayıs'ta ilan ettiği sosyal ve ekonomik programın özellikle esnaf ve zanaatkarımızda, halk kesiminde, kadınlar, emekliler ve gençler arasında  büyük ilgi gördüğünü müşahede ettim. Bu ilgi MHP'yi iktidara götürüyor" diye konuştu.

AKŞENER HAKKINDAKİ İDDİA
Bir gazetecinin, TBMM Başkanvekili Meral Akşener'e yönelik iddialarla ilgili görüşünü sorması üzerinde İhsanoğlu, "Meral Akşener Hanımefendi'ye yapılan iftiralar çok adi, pespaye, temelsiz, ahlaksız iftiradır. Bu iftiralar geri tepti. Bu iftiraları yapanlar saklanacak delik arıyorlar. Çünkü Türk toplumu bunu reddetti. Türk siyaseti de halkın bu tepkisi karşısında sağlam bir duruş sergiledi" ifadelerini kullandı.

"FASIKTIRLAR, MÜNAFIKTIRLAR"
"Burada iftiralar küçük figürler tarafından ileri sürüldü" diyen İhsanoğlu, şöyle devam etti: 
"Bazı iftiralar da, yani eski lisanda  'türrehat' denilen küçük yalanlar da, büyük isimler tarafından söylenmeye başladı. Bunlar, siyasi hayatı bulandıran, seviyesizlikleri gösteren şeylerdir. Cumhurbaşkanlığı adaylığım döneminde biz tartışma seviyesini çok yüksek bir noktaya getirdik. Hiçbir zaman şahısları hedef almadık. Hiçkimseyi tahkir etmedik, kötü söz söylemedik. Biz cumhurbaşkanlığı seçimlerinden ders alınmasını isterdik. Maalesef seviye daha da aşağıya indi. Bu insanların türrehatı ağızlarına almamaları lazımdı. Onlar, bu iftiraları dillendirdikten sonra ortaya delillerini koyamıyorlarsa, onlar 'fasık'tırlar, 'münafık'tırlar.  Kur'an-ı Kerim'in bir suresinde çok güzel bir ifade var. 'Bir fasık size uydurulmuş bir haber getirirse sakın inanmayınız. Önce bu haberin sağlamlığından emin olunuz. Eğer bunu yapmazsanız, cahiller, fasıklar arasında olursunuz' der. Şimdi Türk siyasileri ve onların maşaları fasıklar ve cahiller grubu içine giriyorlar."

"TELEVİZYON KANALINA ÇIKMAYI RİCA ETTİM, KABUL ETMEDİLER"
Ekmeleddin İhsanoğlu, Türk siyasetinin seviyeli olması gerektiğini belirterek, "Ben cumhurbaşkanlığı seçimi sırasında, o günün sayın Başbakanına istedikleri bir televizyon kanalında bir programa çıkmayı rica ettim. Kabul etmediler. Bakıyoruz, bütün kanallarda değişik partilerin temsilcileri var, ancak AKP'nin yok. Niye çıkmıyorlar? Çıksınlar ve orada konuşalım. Yoksa, öyle birilerinin arkasından kötü laflar söyleyerek, hakaret ederek, yalan ifadeler uydurarak netice almak isterseniz, ters teper. İşte Meral Hanım ile ilgili olan iftiralar ters tepti" dedi.

"KUR'AN-I KERİM'İ REFERANS GÖSTERİYORLARSA, SİZ DE O REFERANSTAN DELİL GÖSTERİYORSUNUZ"
Bir basın mensubununx Meral Akşener'in "İslam hukuku açısından 80 değnek cezası var" şeklindeki açıklamasını hatırlatması üzerine ise İhsanoğlu, "Sizin karşınızdakiler din ve dindarlık adına hareket ediyorlarsa, Kur'an-ı Kerim'i referans gösteriyorlarsa, siz de onların gösterdikleri referanstan delil gösteriyorsunuz. Aksi takdirde, buna ihtiyaç olmaması, bu noktaya gelmemesi lazım" ifadesini kullandı.
Esnaf ziyaretlerinin sonunda, Ekmeleddin İhsanoğlu ve diğer milletvekili adayları bir çay ocağına uğrayarak burada vatandaşlarla birlikte çay içti.