Hitler'in 70 yıldır yasaklı kitabı yeniden yayımlanacak

Almanlar Hitler'in Almanya'da 1945'ten bu yana yasaklı kitabı 'Kavgam'ı yeniden basıyor.

Hitler'in 70 yıldır yasaklı kitabı yeniden yayımlanacak
Almanya, Adolf Hitler’in 1925 ile 1944 arasında yazdığı ve fikirlerini açıkladığı tartışmalı eserini 'Mein Kampf' (Kavgam) yeniden basmaya hazırlanıyor.

1945'ten bu yana yasaklı olan eser, Münih Çağdaş Tarih Enstitüsü tarafından bilimsel ve ayrıntılı açıklamalı yeni versiyonunda yayımlanacak.

Stern dergisinin haberine göre; orijinali 800 sayfa olan 'Kavgam', 150 sayfa önsöz ve beş bin dipnot ilavesiyle iki bin sayfa olarak basılacak.

Münih Çağdaş Tarih Enstitüsü tarafından kurulan bir komisyonun hazırladığı dipnotlarla Hitler’in kitabında açıkladığı görüşlerdeki çelişkiler ve hangi kaynaklardan yararlandığı belgeleriyle ortaya konacak.

Habere göre yayımlanacak yeni eserde, Hitler’in 1925’teki ilk baskı ve 1926 yılında çıkan ikinci baskıda yer alan orijinal metinler kitabın sağ tarafında, komisyon tarafından getirilen görüş ve eleştiriler ise sol tarafta yer alacak.

YAYIMLANMADAN TARTIŞMALAR BAŞLADI

Eser yayımlanmadan tartışmalar da başladı. 

Hitler kin ve nefret içerikli görüşler paylaştığı için kitabın tekrar basılmaması gerektiğini savunanlar kadar Alman Anayasası’nda yer alan 'bilimsel özgürlük' maddesine atıfla 'Kavgam'daki görüşlerin herkesin anlayacağı şekilde yeniden ele alınması gerektiğini düşünenler var.

4 OCAK 2016'DA PİYASAYA ÇIKACAK
Eserin iki cilt halinde yayımlanacağı ve muhtemelen 4 Ocak 2016'da piyasaya çıkacağı belirtiliyor. 

Kitabın fiyatının 100 ile 160 euro arasında olması planlanıyor. Piyasaya çıktıktan bir yıl sonra da dijital ortamda okunabilecek.  

 
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.