CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, çeşitli programlara katılmak üzere karayoluyla İstanbul’dan Tekirdağ’da geldi. CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Tekirdağ Milletvekili Faik Öztrak, milletvekilleri Emre Köprülü, Candan Yüceer, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak ve ilçe belediye başkanları tarafından karşılanan Kemal Kılıçdaroğlu, Süleymanpaşa Belediyesi’nin Ortacami Mahallesi’nde yaptırdığı Dosteli Aşevi’nin açılışına katıldı. Parti otobüsünden indikten sonra sokaktaki vatandaşları selamlayan Kılıçdaroğlu’na Tekirdağlılar yoğun ilgi gösterdi.

''HALKA YAKIN POLİTİKA''
Açılışta konuşan Kılıçdaroğlu, CHP’li belediyeler olarak halka ve hakka etme yolunda kutsal bir mücadele verdiklerini belirterek şunları söyledi:

"Şundan emin olmanızı istiyorum. Nerede bir CHP’li bir belediye varsa, orada sorunlara çözüm vardır. Halka yakın politika üretmek vardır.O nedenle ben başta Trakya, Anadolu’nun değişik yerlerine dağılmış, bütün CHP’li Belediye başkanlarına söylüyorum. Bütün sorunlara karşı, hep birlikte yüreklilikle mücadele edeceğiz. Bizim mücadelemiz kutsal bir mücadele.

Bizim mücadelemiz halka ve hakka hizmet etme mücadelesidir. Aydınlık yolumuzu sürdüreceğiz, herkesin bundan emin olmasını istiyorum. Güzel hizmetler yapılıyor. Tekirdağ’da 12-0 yaptığınız hepinize, Trakya’nın, Tekirdağ’ın yiğit insanlarına yürekten teşekkürlerimi ve şükranlarımı sunuyorum."

''SORUŞTURMA AÇAN SAVCIYI KUTLARIM''
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanlığı ziyaretinin ardından, hemen yanındaki aile çay bahçesine giderek vatandaşlarla sohbet etti. Burada gazetecilerin sorularını yanıtlayan Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kızı Sümeyye Erdoğan’a yönelik suikast iddialarına ilişkin savcının soruşturma başlattığı hatırlatılınca, iddiaların kim tarafından ortaya atıldığını sordu.

Gazetecilerden kaynağının belli olmadığı ifade etmesi üzerine konuşan Kılıçdaroğlu, "Güzel, başsavcılığı kutlarım. İddiaları kim ortaya çıkarırsa somut delillerle savcıyı kutlarım" dedi.