Silahlı Kuvvetler karargahından yapılan açıklamada, dün Cumhurbaşkanı Abdulfettah El-Sisi ile yapılan güvenlik zirvesinde IŞİD'in Libya'daki koluna ait hedefleri vurma kararının alındığı aktarıldı. Hava kuvvetlerine ait savaş uçaklarının militanların bulunduğu bölgelere nokta atışı yaptığı belirtildi.

IŞİD'e yakın bir internet sitesinin dün yayınladığı videoda haftalar önce kaçırılan 21 Mısırlı Kıpti'nin başlarının kesilerek infaz edildiği görülüyordu.Mısır'da Cumhurbaşkanı Abdülfettah el Sisi olayın ardından 7 günlük ulusal yas ilan etmişti.

FRANSA VE ABD'DEN IŞİD VAHŞETİNE KINAMA
Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, Libya'da 21 Mısırlı Hıristiyanın IŞİD tarafından vahşice öldürülmesini kınadı. Elysee Sarayı'ndan yapılan açıklamada, IŞİD'in Libya'daki faaliyetini genişletmesinden duyduğu endişe ortaya konuldu; Fransa ve müttefiklerinin bu örgütle mücadeledeki kararlılığı vurgulandı.

Beyaz Saray Sözcüsü Josh Earnest de rehinelerin öldürülmesini 'adice ve korkakça' diye nitelendirdi. Earnest, IŞİD'in barbarlığının sınır tanımadığını vurguladı. ABD Dışişleri Bakanı John Kerry de Mısırlı mevkidaşı Semih Şükri'yi arayarak taziyede bulundu.