MİT TIR'ları soruşturmasında yeni gelişme

Adana ve Hatay'da Ocak 2014'te MİT'e ait TIR'ların durdurulmasıyla ilgili gözaltına alınan 34 muvazzaf askerin İstanbul'daki sorguları sürüyor. Gözaltındaki askerlerden 16'sının ifadesinin tamamlandığı, 2'sinin serbest bırakıldığı öğrenildi.

MİT TIR'ları soruşturmasında yeni gelişme
 
HEPSİ TESLİM OLDU

Beşiktaş'taki İnzibat Bölük Komutanlığı'nda devam eden ifade alma işlemini yerinde takip eden 3 avukat, Komutanlık önünde gazetecilere açıklamada bulundu.
Adı geçen askerlerle ilgili olarak Adana'da süren bir dava olduğunu hatırlatan Avukat Hasan Tok, "Bir konuyla ilgili iki ayrı mahkeme kuruldu" dedi.
Savcının Komutanlık'ta ifade almasına bir anlam veremediklerini söyleyen Tok, basında çıkan "bazı askerlerin kaçtığı" haberlerini de yalanladı. Tok, "Şu anda 34 personelin tamamı içeridedir. Bunların çoğu da kendisi gelerek teslim olmuştur. İlhan Fidan ve diğer 2 savcı Merkez Komutanlığı'nda ifadelerin alınması konusunda takdirde bulunmuşlardır. Şu anda ifadeler devam ediyor" dedi.

KISA SÜREDE İNCELENDİ

Bir diğer Avukat Tolga Kaan Pataz da, 5 Nisan itibariyle yapılan TIR operasyonu kapsamında 34 askeri personelin gözaltına alındığını hatırlatarak, "Adana 7. Ağır Ceza Mahkemesi'nde bu konuda halihazırda devam eden bir dava var. Son duruşma 12 Mart'ta yapılmış olup, bir sonraki celsesi 13 Nisan'a ertelenmiştir. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı 9 Mart tarihi itibariyle ilgili dosyayı Adana'daki mahkemeden istemiş ve 3 hafta gibi çok kısa bir sürede 21 klasörü inceleyerek, halihazırdaki soruşturmaya vücut vermiştir" diye konuştu.

"TERÖR ÖRGÜTLERİ YERİNE ASKERİ PERSONELLE UĞRAŞIYORLAR"

Bu operasyonun apar topar yapılmasını manidar bulduklarını belirten Pataz, "DHKP-C gibi terör örgütleri, savcımıza yönelik menfur terör eylemini ve İstanbul Emniyeti'ne yönelik saldırıyı planlarken, İstanbul Emniyeti ve Başsavcılığı'nın bir başka terör örgütü olan Suriye'deki terörist gruplara giden silahları yakalayan personel ile uğraştığı ortaya çıkmıştır" diye konuştu.

"TERÖR ÖRGÜTLERİNİ CESARETLENDİRİYORLAR"

Yapılan operasyonun hukuk dışı olduğunu savunan avukat Tolga Kaan Pataz, "Müvekkillerimiz hakkında verilmiş olan siyasi bir hükmün icrasını gerçekleştirmek üzere, maalesef burada savunma mesleğimizi icra etmek zorunda bırakılıyoruz. Apar topar böyle bir operasyon yapmak, Adana'daki davaya müdahale etmektir. DHKP-C operasyonunun ihmali olan Başsavcılık ve İstanbul Emniyeti bu operasyon ile Suriye'deki terör örgütlerini cesaretlendirecek bir duruş sergilemektedir "dedi.

"TÜRK MİLLETİNİN KALBİNE OPERASYON"

Özellikle Ergenekon ve Balyoz davalarında 'Türkiye bağırsaklarını temizliyor' diye çirkin benzetmeler yapıldığını söyleyen Pataz, "Şanlı Türk Ordusu'nun şerefli subay ve astsubaylarına yönelik bu son operasyon, Türk milletinin kalbine ve beynine yapılmış bir operasyondur" diye konuştu.
Açıklamanın ardından, aralarında kadın avukat Serap Kıvrak'ın da bulunduğu 3 avukat, sorguların devam ettiği Beşiktaş'taki İnzibat Bölük Komutanlığı'na giriş yaptı.
Anahtar Kelimeler:
HATAYAdanaSoruşturma
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.