Muhalefet AK Parti'yi Çiçek'e şikayet etti

CHP, MHP ve HDP Grup Başkanvekilleri, AK Part'yi TBMM Başkanı Cemil Çiçek'e şikayet etti.

Muhalefet AK Parti'yi Çiçek'e şikayet etti
Üç parti temsilcisi Çiçek ile görüşerek Meclis Başkanvekilleri Ayşenur Bahçekapılı ve Sadık Yakut'u muhalefetin iç tüzükten kaynaklanan haklarını kullandırmamakla suçladı. Önceki gün yaşanan olaylarda muhalefet vekillerine saldıran AK Partili milletvekillerinin tespit edilerek haklarında işlem yapılmasını istedi.

CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, görüşme sonrasında bir basın toplantısı düzenledi. MHP Grup Başkanvekili Yusuf Halaçoğlu ve HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken ile birlikte TBMM Başkanı Çiçek ile görüştüklerini anlatan Gök, "İç Güvenlik Yasa Tasarısı daha görüşülmeye başlamadan Meclis'te kan aktı. Bu yasaya daha şimdiden şiddet ve kan bulaştı.

Bu yasayla milletin sırtına vurulmak istenen tokmak önce vekillerin sırtına indirildi. Meclis Başkanvekilleri Ayşenur Bahçekapılı ve Sadık Yakut AKP grubunun esiri olmuştur. Sayın Çiçek'e yaşananları anlattık. Muhalefetin iç tüzükten kaynaklanan haklarını kullanmasını ihlal eden Bahçekapılı ve Yakut hakkında işlem tahsis etmesini, kendilerini uyarmasını istedik.

O gün muhalefet milletvekillerine ağır saldırıda bulunan AKP'li milletvekillerinin de tespit edilerek soruşturma açılmasını ve bu tasarının geri çekilmesini istedik" dedi.Gök, Çiçek ile yapılan görüşmenin tümünü anlatamayacağını ancak başkanın "Bu konuda elimden gelen uyarıyı yapacağım" dediğini aktardı.

Gök, "Kaba kuvvetle muhalefeti sindireceğini düşünenler varsa yanıldıklarını görecekler. Meşru zeminde siyaset yapıyoruz. Türkiye'yi polis devletine götürecek olan İç Güvenlik Yasası'nın geçmemesi için her türlü engellemeyi yapacağız" diye konuştu.
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.