Öğrencilere 5 günlük tatil müjdesi

Liselere Giriş Sınavı TEOG’un ikinci oturumu, 29 Nisan ve 30 Nisan günü yapılacak.

Öğrencilere 5 günlük tatil müjdesi
8’inci sınıf öğrencilerinin gireceği bu sınavların yapıldığı tüm ortaokullardaki diğer öğrenciler de (5, 6 ve 7. sınıf) ders yapmayacak. Buna, resmi tatil olan 1 Mayıs ile hafta sonu da eklenince, öğrenciler 5 gün tatil yapacak.

TEOG'un yapılacağı ortaokullarla aynı bahçede eğitim gören ilkokullarda da ders yapılmayacak. 29 Nisan Çarşamba ile 30 Nisan Perşembe günleri milyonlarca öğrenci için tatil olacak.

1 MAYIS TATİLİ
Bu iki günlük tatilin arkasından 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü resmi tatil olması sebebiyle tüm öğrencilere ve tüm çalışanlara tatil olacak. 2 Mayıs Cumartesi ile 3 Mayıs Pazar günü hafta sonu tatillerinin eklenmesiyle tatil 5 güne kadar uzayabilecek.

TEOG SINAVLARI ÇARŞAMBA BAŞLIYOR
TEOG kapsamında 8’inci sınıf öğrencilerine yönelik ikinci dönem ortak sınavları, 29 Nisan Çarşamba ile 30 Nisan Perşembe günleri yapılacak. Toplam 970 sınav merkezinde 15 bin 353 okulda, 93 bin 589 salonda olacak ortak sınavlara, 1 milyon 287 bin 847 öğrenci katılacak. 29 Nisan oturumunda, sırasıyla Türkçe, matematik, din kültürü ve ahlak bilgisi sınavları yapılacak. Ortak sınavlar; ülke genelinde olağanüstü haller ve özel durumlar dışında öğrencilerin öğrenim gördükleri okullar ile yurtdışında KKTC ve MEB’e bağlı okulların bulunduğu, sınav için uygun görülen merkezlerde Türkiye saatiyle 09.00, 10.10 ve 11.20’de aynı anda gerçekleşecek. Ortak sınavlarda her ders için çoktan seçmeli 20 soru sorulacak. A, B, C ve D kitapçığı olmak üzere dört kitapçık verilecek. Sınav süresi her ders için 40 dakika olacak. Ortak sınavın ikinci oturumu ise 30 Nisan Perşembe yapılacak. İkinci oturumda fen ve teknoloji, TC inkılap tarihi ve Atatürkçülük ile yabancı dil sınavları gerçekleştirilecek. Mazeret sınavları ise 16-17 Mayıs’ta yapılacak.

TEOG soru ve cevapları EBA’da yayınlanacak
MEB, TEOG sistemi kapsamında ortaokul 8’inci sınıf öğrencilerine yönelik ikinci dönem ortak sınavının soru ve cevaplarını, Eğitim Bilişim Ağı (EBA) üzerinden öğretmenlerin anlatımıyla videolu olarak yayınlayacak. Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü (YEĞİTEK) ile Ölçme ve Değerlendirme Genel Müdürlüğü arasında yapılan işbirliğiyle, perşembe günü yapılacak son oturumun hemen ardından, soru ve cevaplar, hem yazılı hem de ders öğretmenlerinin anlatımıyla videolu olarak EBA portalın web adresi ‘www.eba.gov.tr’ üzerinden yayınlanacak. İlk oturum testleri, Türkçe, matematik, din kültürü ve ahlak bilgisi derslerine ait soru ve cevapların videolu anlatımı perşembe günü saat 13.00’te, ikinci oturumun fen ve teknoloji, T.C. inkılap tarihi ve Atatürkçülük, İngilizce derslerine ait ortak sınav soru ve cevaplarının videolu anlatımı da yine perşembe günü saat 14.00 ile 16.00 arasında EBA’da yer alacak.

Puan hesaplanması nasıl olacak?
Merkezi ortak sınavlarda alınan puanlar, yıl sonu başarı puanı hesaplamasına dahil edilecek. Her dönem yapılan ortak sınavlarda ağırlıklandırılmış puanların hesaplanmasında; Türkçe, matematik, fen ve teknoloji dersleri için dört; T.C inkılap tarihi ve Atatürkçülük, yabancı dil ile din kültürü ve ahlak bilgisi için iki katsayısı o dersin puanı ile çarpılarak her bir dersin ağırlıklandırılmış ortak sınav puanı hesaplanacak. Bu puanlama 700 tam puan üzerinden yapılacak. Ortaöğretime yerleştirmeye esas puan hesaplamasında ise öğrencilerin 6, 7 ve 8’inci sınıf yıl sonu başarı puanları ile 8’inci sınıf ağırlıklandırılmış ortak sınav puanı toplanacak. Elde edilen toplam ikiye bölünerek merkezi sistemle öğrenci alan ortaöğretim kurumlarına yerleştirmeye esas puan hesaplamasında kullanılacak. Bu puanlama ise 500 tam puan üzerinden yapılacak. Sınav sonuçları, 5 Haziran’da açıklanacak.
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.