Ve Başkan Konuştu

North Carolina’da öldürülen Müslüman gençlerle ilgili Başkan Obama olayın üzerinden üç gün geçtikten sonra yazılı bir açıklama yaptı.

Ve Başkan Konuştu
Başkan Obama, FBI’ın da katliamla ilgili soruşturma açtığını duyurdu, gençlerin ailelerine başsağlığı diledi.
SALI günü ABD’yi sarsan, North Carolina’nın Chapel Hill Kasabası’nda üç Müslüman gencin katledilmesiyle ilgili geniş çevreler tarafından sessiz kalmakla suçlanan ABD Başkanı Barack Obama, olayın üzerinden 72 saat geçtikten sonra yazılı bir açıklama yayınladı.

Beyaz Saray tarafından gazetecilere gönderilen mesajda Obama şunları söyledi:

“Federal Soruşturma Bürosu FBI, Yusor Mohammad Abu-Salha, Deah Shaddy Barakat ve Razan Mohammad Abu-Salha’nın Chapel Hill North Carolina’da vahşice ve acımasızca öldürülmeleri konusunda bir soruşturma açtı. Yerel yetkililer tarafından yürütülen soruşturmaya ilave olarak, FBI, federal yasaların ihlal edilip edilmediklerini belirlemek için ilave adımlar atıyor.  ABD’deki hiç kimse, kim olduğu, neye benzediği ya da ibadet şekli yüzünden asla hedef alınmamalı. Michelle ve ben, kurbanların sevenlerine taziyelerimizi sunuyoruz. Bu genç Amerikalıların cenazelerindeki geniş kalabalıkta gördüğümüz gibi biz tek bir Amerikan ailesiyiz. Ne zaman ki birileri vaktinden önce bizden alınırsa, onların yaşamlarını nasıl geçirdiklerini ve kurbanlardan birinin bizim de hayatımızı nasıl yaşamamız gerektiğine ilham olması gereken sözlerini hatırlarız. ‘Amerika’da büyümek ne büyük bir lütuf’ demişti Yusor bir keresinde. ‘Nereden geldiğinin bir önemi yok. Farklı geçmiş ve dinlere sahip birçok değişik yerden birçok değişik insan var ama burada hepimiz biriz.”

NEFRET SUÇU VAR MI

Aynı mahallede oturan 46 yaşındaki Craig Stephen Hicks tarafından öldürülen üç gencin uzun süredir Hicks’le aralarında bir park kavgası olduğu ve cinayetlerin de bu nedenle işlendiği belirtilmişti. Gençlerin ailesi ise bunun Müslümanlara yönelik bir nefret suçu olduğunu savunmuştu. Obama’nın açıklamasıyla devreye girdiği öğrenilen FBI’ın da olayda bir nefret suçu unsuru olup olmadığını inceleyeceği öğrenildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan “NEREDESİN BAŞKAN” 

Erdoğan da Perşembe günü Latin Amerika ülkelerine düzenlediği bir gezi çerçevesinde Meksika’da düzenlenen bir basın toplantısında olayı gündeme getirerek, “Amerika'ya yakın olduğum için buradan belirtmem gerekiyor. Üç Müslümanın öldürülmesi noktasında özellikle Başkan Obama, Kerry ve Biden'ın şu ana kadar hiçbir açıklama yapmamış olması manidardır. Bunlar terörist değil, bunlar Suriyeli Müslüman. Sayın Obama'ya sesleniyorum, neredesin başkan diyorum” demişti.
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.