Yıl oldu 2015 biz hala...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Gölbaşı'ndaki Aselsan Radar ve Elektronik Harp Teknolojileri Merkezinin açılış törenine katıldı.

Yıl oldu 2015 biz hala...
İşte Erdoğan’ın yaptığı konuşmadan satır başları:

Ülkemizde ve dünyada kendi alanında devler liginde her geçen yıl daha yükseğe çıkan Aselsan başarılarıyla iftihar kaynağımız olmaya devam ediyor.

Geçen yıl yeniden yapılanan Aselsan’ın 2023 hedefleri doğrultusunda daha işlevsel bir hale kavuştuğunu düşünüyor, bu yıl 40. Yılını kutlayan Aselsan’a 41 kere maşallah diyorum.

“İLK BOĞAZ KÖPRÜSÜ’NÜ O YAPMAK İSTEDİ”
Nuri Demirağ’ı biliyorsunuz. Ülkemizin o dönemdeki demiryollarını inşa eden bu vatansever insan aynı zamanda İstanbul Boğazı’na ilk köprüyü inşaat etmeye teşebbüs eden kişidir. Kendisinden uçak almak için bağış istenen Demirağ, uçak fabrikası kurmak için kolları sıvıyor.

“FABRİKANIN KAPISINA KİLİT VURULDU”
Fabrika kuruyor, pilotları yetiştirmek için bir okul, bu okula öğrenci yetiştirmek için de havacılık ortaokulu kuruyor. 1938 yılında Türk Hava Kurumu’nun siparişini verdiği uçağın testleri yapılıyor.

Bu esnada uçak açılan bir çukura düşüyor ve sipariş iptal ediliyor. Ancak Demirağ pes etmiyor. Yine de Nuri Demirağ’ın uçaklarına talep olmadığı gibi yurt dışına satış izni de verilmiyor. Fabrikanın kapısına kilit vuruluyor. Uçaklar hurdacılara satılıyor. Pistin bulunduğu alan kamulaştırılıyor ve buraya daha sonra Atatürk Havalimanı kuruluyor.

Bir başka proje Uçan Kanat projesidir. Bu proje de rafa kaldırılıyor ve bu proje için yapılan fabrika çocuk karyolası gibi basit malzemelerin üretiminde kullanılıyor. O tarihten bu yana uçaklarımız yurt dışından alınıyor. Aynı şekilde tanklarımızı yurtdışından alıyoruz.

“YIL OLDU 2015 BİZ YERLİ OTOMOBİL İÇİN KAPI KAPI DOLAŞIYORUZ”
Devrim arabasında proje benzin olmadığı için yolda kaldı diye iptal ediliyor. Yıl oldu 2015 biz hâlâ yerli otomobil için kapı kapı dolaşıyoruz. Bu millet çok zor şartlarda kazandığı birikimlerini yıllarca yurtdışından alınan uçaklara, tanklara harcadı. Üretmekte ürkek davrananlar ithal etmekte pek cesur çıktılar. Sıkıntı burada.

“GÖNLÜM RAZI DEĞİL”

Türkiye’nin savunma sanayisinde bağımlılığı ben geldiğinde yüzde 80 civarındaydı. Bugün Altay tankımızın üretimine inşallah başlıyoruz. 7 adet Atak helikopteri envantere girdi. 100’e yakın gemi ve karakol botu tersanelerimizde üretilerek hizmete girdi. Türkiye artık 1930 yıllardan 2000’li yıllara kadar yaptığı yanlışları inşallah bir daha tekrarlamayacak.

Benim gönlüm tasarımından üretimine kadar hiçbir aşamasında yer almadığımız bir ürünün alınıp kullanılmasına razı değil. Çünkü bunlar bizim stratejik meselemiz. Gerçekten ihtiyacımız olduğunda dost görünenler dirseğini çeviriyor. İhtiyacımız olanları vermiyor. Neden? Çünkü güçlü bir Türkiye istemiyorlar. Bu yüzden yüzde yüz yerli üretim sistemler için büyük mücadele veriyoruz.”

“TÜRKİYE SADECE KENDİ VATANDAŞLARINDAN SORUMLU DEĞİLDİR”
Eskiden darbe ve muhtıralarla engellemeye çalışırlardı. Şimdi de Gezi olaylarıyla Türkiye’yi geriletmeye çalışıyorlar. Netice alamayınca 17-25 Aralık’la denediler. O çete devletin bütün kurumlarına sızmaya, sızamayınca da çökertmeye çalıştı.

Türkiye bir kez daha küçük bir azınlığın tahakkümü ile karşı karşıya kaldı. Hamdolsun buna izin vermedik. Çevremizi saran tüm sıkıntılar içinde kendimizi güven altına almak zorundayız. Türkiye sadece kendi vatandaşlarından sorumlu değildir. Çok daha geniştir. Bu yüzden diri olacağız, iri olacağız, birlik olacağız.

“EN GÜÇLÜ SAVUNMANIN EN GÜÇLÜ SİLAHLARLA OLDUĞU BİLİNCİYLE HAREKET EDECEĞİZ”
Bugün Suriye’de yaşananların sebeplerinden biri de Türkiye’nin gücünü kırma, konumunu kırma çabalarıdır. Esed’e verilen desteğin de, DAİŞ’in de arkasında bu vardır. Halepçe katliamından kaçan 500 bin Kürt kardeşimize nasıl kucak açtıysak, Suriye’de katliamdan kaçanlara da öyle kucak açtık. Siyasi ve ekonomik gücümüzü ekonomik gücümüzle tahkim ettiğimizde güçlüyüz. En güçlü savunmanın en güçlü silahlarla olduğu bilinciyle hareket edeceğiz.
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.