Yüzlerce banka için şok karar!

Bankaların kredi derecelendirmelerinde uyguladığı metodları değiştiren kredi derecelendirme şirketi Moody's, küresel ölçekte yüzlerce bankanın kredi notunu izlemeye aldığını açıkladı.

Yüzlerce banka için şok karar!
Moody'sden yapılan açıklamaya göre şirket 84'ü artırım ve 63'ü indirim hedefli olmak üzere toplam 147 bankanın kredi notunu izlemeye aldı.Şirket, 314'ü yukarı yönlü, 96'sı aşağı yönlü ve 11'inin yönü belirsiz olmak üzere toplam 421 bankanın da uzun vadeli mevduat kredilerini izlemeye aldı.

Moody's ayrıca, 214 tanesi not artırım, 212'si not indirim ve 25 tanesinin yönü belirsiz olmak üzere toplam 451 bankanın teminatsız alacaklarının ve ihraçcılarının notlarını da izlemeye aldı.

Moody's aynı zamanda, yeni metodolojisinin kuralları çerçevesinde, 124 bankanın uzun vadeli mevduat notları ile 147 bankanın teminatsız alacaklarının ve ihraçcılarının notlarını da teyit etti.

Moody's Küresel bankacılık Bölümü Eş Başkanı Greg Bauer, "Bizim bankacılık kredi derecelendirmede yaklaşımlarımız önemli ölçüde değişmedi" dedi ve ekledi:

"Ancak, analizlerimizi daha da ileri taşıyacak nitelikte bir takım yeni araçları da kullanmaya başladık ve buna bağlı olarak da yeni gözden geçirmelerimizi
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.