Sarı kırmızılı takımın tek golünü 16. dakikada Yasin Öztekin attı. Galatasaray bu sonuçla puanını 70'e çıkararak, 1 maç fazlasıyla önde olduğu Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın maçlarını beklemeye başladı.

SARI KIRMIZILILARDA İKİ EKSİK      
Galatasaray'da Hamit Altıntop ve Aurelien Chedjou, sakat oldukları için Mersin deplasmanında forma giyemedi.
SERDAL ADALI'DAN SÜRPRİZ ZİYARET 
Galatasaray kafilesinin Adana'da kamp yaptığı otelin sahibi olan Beşiktaş Kulübü eski yöneticisi Serdal Adalı, Mersin İdman Yurdu maçı öncesi sarı kırmızılıları ziyaret etti. Adalı ziyaret sonrası gazetecilerin sorusu üzerine, "Benim favorim her zaman Beşiktaş" dedi. Serdal Adalı, otelinde daha önce kamp yapan diğer takımları da ziyaret ettiğini sözlerine ekledi.
      
MUSLERA KART CEZALISI OLDU
Galatasaray'da Mersin İdmanyurdu maçı öncesi Burak Yılmaz, Fernando Muslera, Semih Kaya, Yekta Kurtuluş, Olcan Adın, Umut Bulut ve Hamit Altıntop sarı kart ceza sınırında bulunuyordu. Bu oyunculardan Muslera, 90. dakikada vakit geçirmeye yönelik eylemde bulununca hakem Ali Palabıyık'tan sarı kart gördü ve cezalı duruma düştü. Muslera, hafta sonu oynanacak Gençlerbirliği karşılaşmasında forma giyemeyecek.
 
TARAFTAR AKIN ETTİ TRAFİK KİLİTLENDİ
Maçın oynandığı 25 bin kişilik Mersin Stadyumu'na maçın başlamasına saatler kala taraftarlar akın etti. Bu nedenle Mersin Stadyumu'na giden ana arterlerde trafik sıkışıklığı yaşandı. Galatasaray'ın yaklaşık 5 bin taraftarı kuzey kale arkası türbinlerini doldurarak takımlarını maç süresince destekledi.
 
MERSİN İDMANYURDU'NDA ÖNEMLİ EKSİKLER
Mersin İdmanyurdu'nda sezonun formda oyuncuları Sinan Kaloğlu ve Sadiku, sakatlıkları nedeniyle forma giyemedi.

EMRE ÇOLAK'TAN HAMZAOĞLU'NA ŞOK TEPKİ!
Sarı kırmızılı takımda karşılaşmanın 59.dakikasında yerini Olcan Adın'a bırakan Emre Çolak, teknik direktörü Hamza Hamzaoğlu'na hiç beklenmeyen bir tepki gösterdi. Oyundan alınmasına kızan Emre, ağır adımlarla kenara gelirken Galatasaray yedek kulübesinin önünde kendisini elini uzatarak karşılayan Hamzaoğlu'nun uzattığı eli sıkmadı. Genç futbolcu hocasının yüzüne dahi bakmazken, oyuncusunun bu davranışına çok üzülen Hamzaoğlu, "Olmadı" dercesine sitemle baktı.