Yüksek hızlı data kullanımının başlayacağını belirten Şahin, “Film ya da videolar artık indirilerek değil, anlık olarak izlenilebilecek” dedi.

Bugün başlayacak olan 4.5G dönemiyle birlikte yaşanacak değişiklikleri anlatan Şahin, faturaların artıp artmayacağı sorularına, “Aynı miktar kullanımında daha yüksek ödemelerin olmayacağı” yanıtını verdi. Türkiye’de mobilde data kullanımının her yıl ortalama iki katına çıkmasına karşın abone başına aylık fatura bedellerinde önemli bir değişiklik olmadığını kaydeden Şahin, 4.5G döneminde de dakika başına konuşmada fiyatların sabit kalacağını belirtti. Türk Telekom’un yeni dönemde iddialı olduğunu ve en hızlı mobil deneyimi sunacağını kaydeden Şahin, “Fiber altyapı ile en hızlı 4,5G’den 3 kat hızlı olacağız” dedi.

AYAĞIMIZDA TAŞLA YÜZDÜK


Fiber altyapının paylaşılmasıyla ilgili tartışmalara da değinen Şahin, kendilerinin yıllarca ayağında taşla yüzdüklerini söyledi. Şahin, “Mobilde ortak altyapı yatırımından yıllarca bahsettik, hiçbir zaman olmadı. Sahaları paylaşmak için, altyapıyı aktif paylaşmak için, ulusal paylaşım için 10 küsur yıl uğraştık ve hiçbir adım atılmadı.

Ticari paylaşımın da önü her zaman kapalıydı. Mobilde başarılı olmak ayağında taş bağlı olarak yüzmeye benzer, biz yıllarca böyle yüzdük. Mobildeki dezavantajlı durumu ciddi yatırımlar yaparak aştık.” değerlendirmesinde bulundu. Türk Telekom’un altyapısının paylaşılmasının ortak yatırım olarak lanse edildiğini belirten Şahin, son 10 yılda telekom alanına 20 milyar lira yatırım yaptıklarını ve bunun pazarın yüzde 52’sini oluşturduğuna da dikkat çekti.