Turkcell Genel Müdürü Kaan Terzioğlu ve Aselsan Genel Müdürü Dr. Faik Eken, yapılacak çalışmaların kapsamına ilişkin bir çerçeve metne imza attı.

İşbirliğinin ana hedefi, Türkiye’nin 5G teknolojisinde üretici ülke haline getirilmesi. Bu plan doğrultusunda iki yerli marka 5G yol haritası üzerinde çalışmaya başlayacak.

Uluslararası standartlaşma süreçlerine birlikte katılım sağlayacak olan Turkcell ve ASELSAN, geliştirilecek ürünlerle yerel ve uluslararası pazarlarda ticari başarı için ortak çaba sarf edecek.

5G için milyarlarca dolar büyüklüğe ulaşacak patent pazarında da ülke olarak alacağımız payın artırılması amaçlanıyor. İşbirliği ile aynı zamanda Türkiye’de oluşacak teknoloji üretimi ekosistemine öncülük edilmesi hedefleniyor.

Turkcell ve ASELSAN, 5G alanında atılacak adımlara öncülük etmek üzere elektronik teknolojileri alanında güç birliği yapıyor.

Turkcell ve ASELSAN arasında imzalanan çerçeve metin doğrultusunda, iki marka uzun vadeli bir işbirliği yürütmek ve geleceğin mobil teknolojilerini geliştirmek için ortak çalışma konusunda anlaşmaya vardı.

Metni imzalamak üzere bir araya gelen Turkcell Genel Müdürü Kaan Terzioğlu ve ASELSAN Genel Müdürü Dr. Faik Eken, ortaya koyulacak çalışmaların ülke çıkarları adına büyük önem taşıdığını vurguladılar.