900 TL'DEN UCUZA ALINABİLECEK EN TEKNOLOJİK 8 AKILLI TELEFON

Sizlerde çok para harcamadan haberimizde sizin için araştırıp bir araya topladığımız akıllı telefonlara ulaşabilirsiniz.

900 TL'DEN UCUZA ALINABİLECEK EN TEKNOLOJİK 8 AKILLI TELEFON
 Akıllı telefonların hayatımızdaki yeri artık kimsenin küçük göremeyeceği seviyelere gelmiş durumda. Hal böyle olunca mobil kullanım alışkanlıklarımız da trendler etrafında şekilleniyor. Dev markaların bundan yararlanarak fahiş fiyatlara piyasaya sürdükleri cihazlara bir ton para ödemek istemeyip, işlevsel, yüksek performans sağlayabilecek cihazlara yönelmek isteyenlerin oranı bir hayli fazla. Bizde buradan yola çıkarak sizler için 900 TL'den ucuza alabileceğiniz en teknolojik 8 akıllı telefonu derledik. 

Bu listeyi hazırlarken dikkat etiğimiz kriterler ise cihazların 2014 yılında piyasaya çıkmış olmaları, performansları ve tabi ki fiyatları oldu. Fiyatları ürünlerin en çok satışının yapıldığı etiket fiyatları üzerinden paylaşmayı tercih ettik.

1. ASUS ZENFONE 5 / 699 TL




Asus’un önceden ürettiği padfone tarzı telefonları duymayanımız yoktur, akıllı telefon segmentinde ağırlığını artırmak isteyen şirket bu doğrultuda bu sene piyasaya 2 cihaz sundu. Bunlardan biri olan Zenfone 5 orta segmentte yer alan ve dikkatimizi çeken bir cihaz oldu.

Piyasadaki muadillerinden farklı olarak Intel işlemci kullanan Zenfone 5 Atom bir işlemci kullanıyor.  1.6 GHz çift çekirdekli yapıda bulunan ve bir çok uygulamada başarılı performans gösteren işlemci, Java tabanlı uygulamalarda da ekstra performans sağlıyor diyebiliriz.

5 inç bir ekrana sahip olan cihaz 2GB’lık RAM ve 16 GB’lık hafızaya sahip. Zenfone 5, 2110 mAh’lık bir batarya ile sunulmuş fakat bu pil değeri cihaza biraz küçük gelmiş ki bu konuda bir çok şikayet mevcut. LED flaşlı 8 MP arka kameraya sahip olan cihaz Android 4.4.2 Kitkat versiyon ile tüketici karşısına çıkıyor.

Tasarım olarak şık ve elegant bir görünüme sahip olan Zenfone 5 batarya süresinin pek kullanışlı olmamasının dışında ortalama bir deneyim sunuyor.

2. SAMSUNG GALAXY GRAND 2 / 900 TL

Samsung’un her segmente özel birçok ürün geliştirdiğini biliyoruz,  son dönemin en çok akıllı telefon satışını gerçekleştiren şirketin dikkatimizi çeken ürünü Galaxy Grand 2 oldu.  Klasik Samsung tasarım çizgilerini taşıyan Grand 2, 5.25 inç’lık büyük bir ekrana sahip. Cihazın ekranı TFT (IPS ve Super Amoled’den daha kötü) ekran ve 1280x720 piksellik bir çözünürlük sunuyor.

Cihaz gücünü 1.2GHz dört çekirdekli işlemcisinden alıyor ve bu işlemci 1.5 GB’lık RAM ile desteklenmiş, bu oran oyun performansında üst düzey hız aramayanlar için yeterli bir oran denebilir. 2600mAh bir batarya ile gelen cihazın ortalamanın üstünde bir batarya performansı sunduğu söylenebilir. Grand 2’nin 8 MP çözünürlükte bir arka kamerası ve 1.9 MP’lik bir ön kamerası mevcut, bu değerlerle listemizde ortalamanın üzerine çıkamıyor.

Grand 2 Android 4.3 işletim sistemi ile geliyor ama 4.4 Kitkat versiyonuna yükseltme yapılacağı Samsung tarafından garanti edilmiş durumda.

3. GENERAL MOBILE DISCOVERY 2 / 888 TL


General Mobile'ın son dönemde yakaladığı ivmeyi bilmeyenimiz yoktur, özellikle Discovery serisi ile büyük satış rakamlarına imza atan marka bu seriyi Discovery 2 ile devam ettirdi. 2 GHz 8 çekirdekli hızlı mı hızlı bir işlemciye sahip olan Discovery 2 ile hızın doruklarına ulaşmak mümkün, cihaz bu değerleriyle üst düzey oyunları bile rahatlıkla kaldırıyor diyebiliriz. Android 4.4 Kitkat ile gelen Discovery 2 HDR özellikli 13 MP'lik kameraya sahip. 1080P Full HD kayıt yapabilen cihaza daha net selfieler için 5 MP'lik bir ön kamera konmuş.  Cihazın ekran çözünürlüğü 1080x1920 gibi üst düzey bir değere sahip.

Discovery 2, 5 inç boyutundaki ekranında 441 PPI pixel yoğunluğuna sahip ve 7.9 mm'lik ince tasarımıyla göz dolduruyor diyebiliriz. Cihazın ekranı Corning Gorilla Glass 3 teknolojisiyle daha sağlam hale getirilmiş.

4. NOKIA LUMIA 1320 / 799 TL

Microsoft’un Nokia’yı geçen sene satın almasından sonra pazara bir çok yeni ürün sunduğu aşikar, bu modellerin en dikkat çekenlerinden biriyse Lumia 1320 olmuştu. 6 inç’lık dev telefonun hedef segmenti ise orta segment olmuştu. Nokia Lumia 1320 dev ekranıyla hem telefon hem de tablet deneyimi sunuyor diyebiliriz.

6 inç’lik ekran IPS LCD teknolojisini kullanıyor ve 1280x720 pixel çözünürlüğe sahip. Lumia 1320 1.7GHz çift çekirdekli işlemcisi ve 1GB RAM ile pazara sunulmuş, bu özellikleri performans olarak onu ortalama değerlerde tutarken cihazın ekranı ile öne çıkmasını sağlıyor denebilir. Lumia 1320 büyük ekranda keyif yaşamak isteyenler için ideal bir seçim olabilir. Cihaz tabi ki Windows Phone 8 işletim sistemini kullanıyor.

Cihazın pil gücü de ekranın isteklerini karşılayacak şekilde büyütülmüş, batarya tam 3400mAh büyüklüğünde. Lumia 1320’nin arka kamerası 5MP’lık çözünürlüğe sahip. Cihaz diğer Nokia modelleri gibi özel Microsoft yazılımlarını ücretsiz kullanma hakkı tanıyor (Skydrive, Microsoft Offics vs).

5. HTC DESIRE 516 / 600 TL

HTC’nin son dönemdeki çıkışı ve ürünlerinin tasarım olarak ön plana çıkması ile birlikte bilinirliğinin arttığı son dönemde şirket ürün çeşitliliğine de önem vermiş durumda. Şirketin orta segment için pazara sunduğu Desire 516 çift sim’li olmasının yanında performansıyla da dikkatimizden kaçmadı. Cihaz 5 inç’lik 560x960 pixel çözünürlüğe sahip bir ekran ile geliyor. Desire 516 üzerinde HTC’nin popüler uygulaması BlinkFeed ile kişileştirme yapmakta mümkün.

Desire 516 1.2GHz dört çekirdekli işlemcisiyle birlikte 1GB RAM ile pazara sunulmuş, bu oran onu rakiplerine oranla bir tık geriye itiyor diyebiliriz. Cihaz 1950mAh bataryası ile ortalama değerlerde bir batarya performansı sunuyor. Desire 516 arka kamera olarak 5MP’lik bir kamera kullanıyor ve Android’in 4.2.2 Jelly Bean versyionu ile çalışıyor. 

6. VESTEL VENUS 5.5V / 899 TL


 Vestel’in Türkiye’de tasarlayıp ürettiği Venüs serisinin büyük abisi olan Venus 5.5V, 5.5 inç IPS bir ekrana sahip. 9.65 mm kalınlıkta olan cihaz kalınlık olarak ortalamanın biraz üzerinde kalmış. Cihaz gücünü 1.2GHz dört çekirdekli işlemcisinden alıyor. Venus 5.5V 1 GB RAM ve artırılabilir 16GB belleğe sahip.

İşletim sistemi olarak Android 4.4 Kitkat kullanan Venus 5’in ekran çözünürlüğü 1280x720 yani HD gücünde. Cihazın ön tarafında fiziksel bir tuş bulunmuyor, kullanım arayüzde bulunan sanal tuşlardan sağlanıyor. Venus 5 13MP’lik arka ve 2 MP’lik ön kamerası ile tüketiciye sunuluyor. Venus 5’in sunduğu batarya 2000 mAh’lık güce sahip, bu 5.5 inç’lik IPS bir ekran için ne kadar yeterli o bir tartışma konusu.

7. GENERAL MOBILE DISCOVERY 2 MİNİ / 599 TL

Üst tarafta değindiğimiz Discovery 2’nin kardeşi diyebileceğimiz Discovery 2 Mini,General Mobile’ın en son pazara sunduğu cihaz olarak karşımıza çıkıyor. Mini dediğimize bakmayın cihaz aslında donanım olarak bir üst segment cihazları ile kapışacak seviyede. 131 mm uzunluk ve 65 mm genişliğe sahip olan cihaz sadece 7.8 mm kalınlığında. Discovery 2 Mini’nin boyutları Discovery 2’ye oranla bir tık küçültülmüş ama özellikleri Mini konseptinden dışarı fırlıyor diyebiliriz. 

4.5 inç IPS LCD kapasitif bir ekrana sahip olan cihazın ekranı 480p değerinde. 1.3 GHZ Çift çekirdekli işlemcisi bulunan Discovery 2 Mini, 1 GB RAM 8 MP’lik arka kamerası ile geliyor. 4.4 Kitkat işletim sistemi ile kullanıcılara sunulan cihazın kutusundan biri siyah biri beyaz olmak üzere iki farklı arka kapak çıkıyor.Mini klasmanında yarışacak olan Discovery 2 Mini’nin fiyatı da performansına göre yeterli gibi. Şirketin son yaptığı kampanya ile herhangi eski bir telefonunuzu getirip Discovery 2 Mini’yi 100 TL indirimli verdiğini de hatırlatalım.

8. HUAWEI ASCEND G730 / 700 TL


Şirketlere teknolojik altyapı hizmeti veren şirket olarak bildiğimiz Huawei son iki yıldır Türkiye pazarına akıllı telefon sunmaya devam ediyor. Pazar payını artırmaya yönelik yüksek performans-düşük fiyat anlayışını benimseyen şirketin bu doğrultuda ürettiği cihazlardan biride Ascend G730 oldu. 

5.5 inç’lik TFT ekran ile gelen cihazın ekran çözünürlüğü 540x960 olarak belirlenmiş. Ascend G730 gücünü 1.3Ghz dört çekirdekli işlemcisinden alıyor, bu işlemcisi 1GB RAM ile desteklenmiş ve cihaza 4GB’lık hafıza alanı sağlanmış. Ascend G730 5MP’lik arka kameraya sahip, rakiplerine oranla bu değerin düşük olduğunu söyleyebiliriz. Cihaza 2.300mAh büyüklüğünde bir batarya entegre edilmiş, Cihaz aynı zamanda Android 4.3 olan JellyBean sürümü ile çalışıyor. Son olarak Ascend G730’un dual sim yani çift sim hattını desteklediğini de vurgulayalım. Cihaz ortalama donanım ile büyük ekran keyfini sürmek isteyenler için uygun görünüyor.


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.