Adil Kullanım Kotası kalkıyor

Ulaştırma Bakanı Arslan, Adil Kullanım Kotası'nın 2018'de kaldırılacağını açıkladı.

Adil Kullanım Kotası kalkıyor
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Arslan, Adil Kullanım Kotası'nın 2018'de kaldırılacağını açıkladı.


Bakanı Ahmet Arslan, Adil Kullanım Kotası’yla ilgili açıklama yaptı.

"2018'DE KALDIRACAĞIZ"

İnternette istek dışı aboneliklerin sona ermesine ilişkin çalışmalar yaptıklarını anlatan Arslan, Adil Kullanım Kotası ve Noktası'na ilişkin önemli düzenlemeler gerçekleştirdiklerini, 2018'de tamamen bunu kaldıracaklarını kaydetti.
Arslan, siber güvenliğin çok önemli olduğunu, bu konuda gerekli tedbirleri almak adına Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumuna (BTK) yaptırım yetkileri verdiklerini söyledi. BTK'nın tüm kurum ve kuruluşları 7/24 takip ederek, uyarıda bulunduğunu anlatan Arslan, "Ancak karşı taraf buna ilişkin işlem yapmadığında BTK'nın yaptırım yetkisi yoktu. Bu anlamda sıkıntılar yaşayabiliyorduk. BTK'ya yasal yetki vererek, bu yaptırım hakkını verdik." diye konuştu.

BTK'nın siber güvenlik alanında destek verdiğini anlatan Arslan, kurumun siber güvenliğe ilişin eleman alımı yapacağını, aynı zamanda da bu konuda yetişen kişileri bir platformda toplayarak, onların bilgilerinden yararlanacağını söyledi. 
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.