Bu Siteye Girenin Telefonu Çöküyor

Son günlerde internet üzerinde ortaya çıkan ve özellikle sosyal ağlarda paylaşılan bir site hem bilgisayarlardaki hem de mobil cihazlardaki internet tarayıcısının çökmesine neden oluyor. Sadece bununla kalmayan site cihazların yeniden başlatılmasına neden.

Bu Siteye Girenin Telefonu Çöküyor
‘crashsafari.com’ adlı domain adresinde kurulu olan site kullanıcıları tehdit ediyor. Adından da anlaşılacağı üzere bu site özellikle Safari internet tarayıcısı için geliştirilmiş. Ancak diğer tüm tarayıcılar da bu siteden etkileniyor. Tehdit altındaki en önemli kullanıcılar ise iOS ve Mac sahipleri.

Söz konusu sitenin kaynak kodlarını incelediğimizde karşımıza sonsuz bir dizi kod oluşturan yazılım olduğunu görüyoruz. Siteye girildiğinde tarayıcıda sonsuz bir dizi oluşmaya başlıyor ve işlem sonunda kullanılamaz hale geliyor.

Eğer mobil cihazlardaki tarayıcıda açılırsa da sonuçlar daha sıkıntılı bir hal alabiliyor. Zira tarayıcı durdurulduğu gibi cihaz yeniden başlatılıyor.

Domainin tescil tarihine baktığımızda ise 2015 Nisan ayında satın alındığı görülüyor. Ancak sitenin ne zamandan beri aktif olarak faaliyet gösterdiği ise belli değil.

Kendi bilgisayarımız üzerinde crashsafari.com’a girdiğimizde hem Opera hem deChrome tarayıcının kilitlendiğine şahit olduk. Ayrıca işlemci kullanım seviyesi saniyeler içerisinde yüzde 90 seviyesini aştı.



Bilgisayarımızda bulunan 8 GB RAM’in kullanımı ise yüzde 50 civarlarına çıktı. Yaptığımız küçük testten anladığımız kadarıyla söz konusu siteye erişim sağlandığında bilgisayarların hafıza ve işlemci kullanımı en üst seviyeler çıkıyor.

Akıllı telefonlarda ise aynı durum söz konusu olmakla beraber kısa sürede ısınma sorunuyla karşı karşıya kalınabiliyor.

Bu tür bağlantıları açarken çok dikkatli olmalı ve çeşitli güvenlik önlemleri almalısınız. Nasıl oluyor diye deneme yapmanızı dahi önermiyoruz! Aksi halde istenmeyen sorunlar sebebiyle başınız bir hayli ağrıyabilir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.