Çinliler yaptı televizyonlar artık...

Full HD, 4K, 8K derken; Çin merkezli teknoloji devi, 10K çözünürlük sunan televizyonu tanıttı.

Çinliler yaptı televizyonlar artık...
4K televizyonların ardından  üreticiler 8K çözünürlük sunan yeni televizyon modelleri için çalışmaya başladılar bile.Sürpriz bir üretici olan,Çinli BOE, 8K’yı da aşarak, ilk 10K çözünürlüklü televizyonunu tanıtarak herkesi şaşırttı. Televizyonun boyutu ise, 82inç...

10K, yani 10.240 x 4.320 piksel çözünürlük sunan televizyon, şimdilik prototip olarak üretilmiş durumda. Bahsettiğimiz çözünürlüğü daha iyi anlayabilmeniz için şunu söyleyebiliriz: Bugünün 4K televizyonları, “sadece” 3.840 x 2.160 piksel çözünürlük sunabiliyorlar.

Teknolojinin bu hızla ilerliyor olması aslında heyecan verici. Ama henüz 4K çözünürlük için bile yeterli TV yayını ya da içerik yokken ve 8K ne kadar gerekli tartışmaları yapılırken, 10K çözünürlüklü bir TV’yi kimin, neden isteyebileceği bilinmiyor.

BOE, bu televizyonun ne zaman seri üretime geçeceğinden henüz bildirmedi.
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.