Eskiden kağıt üzerinde sunulan beyanname, fatura ve defterlere dayanan denetim süreçleri, e-Dönüşüm süreciyle tamamı ile elektronikleşeceğini belirten Delfin Yazılım Yönetici Ortağı İlknur Büyükaktaş, e-Dönüşüm sürecinde şirketlerin bu alanda uzman şirketlerden destek alması gerektiğini belirtti. E-Dönüşüm süreci ile ilgili bilgiler veren Delfin Yazılım Yönetici Ortağı İlknur Büyükaktaş ile e-Dönüşümü ve Delfin yazılımın çalışmalarını konuştuk.

Delfin yazılım hangi alanlarda hizmet veriyor?
Nebim Gold Çözüm Ortağı Delfin Yazılım 2013 yılında iki Nebim çözüm ortağının güç birliği yapması ile kurulmuştur. Çok uzun yıllara dayanan yazılım ve ERP tecrübesi ile müşteri ve çözüm odaklı hizmet vermektedir. Perakende ve hazır giyim sektörlerindeki tecrübesi, uzman insan kaynakları ve sektörün önde gelenleriyle işbirliği içinde bulunması Delfin Yazılım’ı verimli bir platform arayan firmaların tercihi haline getirmiştir. Delfin; eğitim, yazılım, donanım ve outsource hizmetleri vermektedir.

Nebim ile e-Dönüşüm Sürecine Bugünden Hazırsınız

Delfin Yazılım, perakende, toptan ve üretim firmaları için çözümler sunan Nebim ERP yazılımlarının satış, uyarlama ve danışmanlığını yapmaktadır. Hali hazırda önümüzde bir e-Dönüşüm süreci ve buna bağlı ihtiyaçlar bulunmaktadır. Biz Delfin olarak Nebim ile birlikte müşterilerimizi bu sürece hazırlamış bulunmaktayız.

e-Dönüşüm süreciyle; eskiden kağıt üzerinde sunulan beyanname, fatura ve defterlere dayanan denetim süreçleri, e-Beyanname, e-Fatura, e-Defter ve e-Arşiv ile elektronikleşiyor. Uzaktan gerçekleştirilebilecek, ortak format ve standartlara dayanan, uluslar arası ortak denetime uygun, daha hızlı ve etkin bir elektronik denetim altyapısının kurulması sağlanmış oluyor. Bu durum devlet birimlerinin daha etkin denetim yapabilmesini sağlarken aynı zamanda firmaların kendi bünyelerinde daha doğru finans yönetimi ve muhasebe süreçlerini devreye almaları, firmaların kendi aralarındaki ticareti de belli kurallar dahilinde elektronik ortama taşımaları ve birbirleri ile entegre olabilmeleri için gereken kayıt saklama altyapısını ve kurallarını yürürlüğe almaları mümkün kılıyor.

Aralarında Nebim’in de hizmet sunduğu pek çok perakendeci firma, mevzuatta herhangi bir değişiklik olmadığı takdirde 01/01/2016 tarihinde hem e-Arşiv uygulamasına geçmek, hem de e-Arşiv/e-Fatura uygulamaları ile uyumlu çalışacak şekilde Yeni Nesil ÖKC’ler tedarik etmek ve bu cihazları kullandıkları ERP’leri ile entegre etmek zorunda olacaklar. Bu süreçte firmaların ERP’lerinin başka sistemler ile entegrasyona açık olmaları gerekiyor. Nebim, Nebim V3 ERP yazılımın işbirliği içerisinde olduğu firmaların bu sürece kolaylıkla uyum sağlayabilmeleri adına başka sistemler ile kolaylıkla entegre edilebilen açık bir platforma dönüştürdü.

Çünkü Nebim, Türkiye’de ERP çözümleri sağlayan diğer firmaların aksine, yabancı ERP yazılımlarını ithal edip uyarlamak yerine Türkiye’nin yerel ihtiyaçlarına en uygun yazılımları geliştiriyor. Bu anlamda; kaynak kodunun geliştirmesinin ve kontrolünün tümüyle Nebim’de olduğu bir iş modelinde, Nebim V3 ERP mevzuattaki gelişmelere esneklikle ve çeviklikle uyum sağlayabiliyor.

Delfin Yazılım 7-10 Ekim tarihleri arasında Aymod fuarında ziyaretçilerini bekliyor.

www.delfinyazilim.com.tr
İletişim: (0216) 567 23 79-99