ECOMAC Markasının sahibi Mehmet AKAY, Ülkemizde ve dünyada geri dönüşüme daha çok önem verilmesi gerektiği hakkında bilgi vererek,ürettikleri ECOMAC markalı otomatlarla alışılagelmişin dışında bir geri dönüşüm sistemini hayata geçirdi ;

Sokak Hayvanlarını Doyuran Geri Dönüşüm Otomatı ECOMAC’ ın amacının toplumda hem geri dönüşüm bilincinin yerleşmesi hem de sokak hayvanlarının ihtiyaçlarının karşılanması olduğunu söyleyen AKAY, çevre dostu ECOMAC’ ın en önemli özelliğinin atılan her atık karşılığında, aynı anda alt kısmındaki mama kabına sokak hayvanları için kuru mama dökülmesi olduğunu söyledi.

AKAY, geri dönüştürülerek yeniden kullanılabilecek plastik, cam, metal gibi ambalaj atıklarının ECOMAC’ ın ön yüzündeki üst delikten atılmasıyla, alttaki bölmede bulunan mama kabına sokak hayvanları için mama döktüğünü belirtti. ECOMAC’ ın içinde bir de su haznesi bulunuyor. Ayrıca vatandaşların şişelerindeki suları ECOMAC üzerindeki su deliğinden dökmesiyle alttaki çelik kapta taze su birikerek, sokak hayvanlarının su ihtiyacı karşılanıyor.



Bu Projenin amacının atılan atıklarla sokak hayvanlarının yiyecek bulabilmelerinin yanısıra toplanan atıkların geri dönüşüm sayesinde milli ekonomiye kazandırılması ve geri dönüşüm bilincinin ödüllendirme sistemi ile toplumda alışkanlık haline getirilmesi olduğunun altı çiziliyor.

Özellikle çevre dostu belediyelerden büyük talep aldıklarını belirten AKAY, projelerinin sadece sokak hayvanları ile sınırlı kalmayacağını söyledi. Farklı versiyonlar için ARGE çalışmalarımız devam ediyor, önümüzdeki günlerde atık atıldığı zaman kalem, kırtasiye malzemeleri, indirim kuponu gibi ödül veren makinelerin de üretimlerini yapacağız dedi.