Samsung'un bu ayın 21'inde resmi tanıtımını gerçekleştireceği yeni tepe seviyesi Galaxy S7'nin ilk gerçek görüntüleri yayımlandı.

Elimizde epey bir bilgi olduğundan hepsini teker teker paylaşmakta fayda var.

Başlayalım bakalım...



Bildiğimiz gibi model ABD ile Çin'e Snapdragon 820, diğer ülkelere ise Exynos 8890 ile gidecek. Buradaki hangi yongaseti bilmiyoruz ama tahminimizce S820'lisi olsa gerek. Puanı gördüğümüz gibi 135K sınırında.

Bu arada dikkatimizi çeken bir diğer detay ise kavisin bir önceki nesle göre biraz daha arttırılmış oluşu.



Bu da arkası. Genel hatlar gördüğümüz gibi aynı. Farklılık ise kamera çıkıntısının ciddi seviyede düşürülmüş oluşu. Keza teknik açıdan da S6 nesli ile S7 nesli arasındaki en önemli iyileştirmelerin birisi kamera alanında. Şöyle ki yeni nesil Britecell teknolojisi ile çözünürlüğü 16MP'den 12MP'e çeken Samsung buna mukabil sensör boyutunu büyüttü ve diyafram aralığını iyileştirdi. (f/1.7)

Tasarımsal anlamda her ne kadar görüntülerden pek anlaşılmasa da yine selef nesille aynı çizginin korunacağını da söyleyelim. Yani metal çerçeve ve cam arka kasa ile gelecek yine. Görseldeki modelin plastiğimsi olmasının muhtemel sebebi Samsung'un modelin üzerindeki örtüyü tamamıyla kaldırmak istememesi.