Google'ın iPhone için özel bir klavye geliştirmek için çalıştığı söyleniyor. Yeni bir sanal klavye geliştirmenin temel amacı ise mobil cihaz kullanıcıları tarafından gerçekleştirilen web aramalarının artırılması. Google bunu yaparken kullanıcılara görsel ve GIF arama gibi imkanları da daha zahmetsiz ve kolay şekilde ulaştırmayı planlıyor.

Microsoft, hem Android hem de iOS için en popüler üçüncü taraf sanal klavyelerden birini geliştiren SwiftKey'i geçtiğimiz haftalarda satın aldıktan sonra bu pazar daha da hareketlenmişti. Google'ın da şimdi kendi alternatif klavyesiyle büyük bir pazar olan iOS'te daha fazla yer edinmek, aynı zamanda iPhone kullanıcılarının Google'da daha fazla arama yapmasını sağlamak istiyor.

Google iPhone'da arama trafiğini artırmak istiyor

Google'ın geliştirmekte olduğu sanal klavyenin şu sıralar şirket çalışanları tarafından test edildiği, test sürecinin başarılı şekilde ilerlemesi hâlinde yıl içinde çıkarılması bekleniyor. Bu yeni klavye ile birlikte Google kullanıcıların akıllı telefonları üzerinde daha fazla arama yapmasını sağlayacak çeşitli yollar sunacak.

Google'ın buna ihtiyacı var, çünkü yapılan son araştırmalar mobil kullanıcıların arama yapmak için masaüstü ve dizüstü bilgisayar kullanıcıları kadar istekli olmadıkları söyleniyor. Çünkü kullanıcılar mobil uygulamaları kullanarak aradıkları veya istedikleri bilgiye veya servise ulaşabiliyor.

Google'ın geliştirmekte olduğu iPhone klavyesinin geleneksel klavye tasarımına sahip olacağı, aynı zamanda parmağı harfler üzerinde sürükleyerek yazı yazma imkanı vereceği söyleniyor. Aynı zamanda kullanıcılara yazmak istedikleri kelimeleri öneren bir özellik de diğer klavyelerde olduğu gibi Google klavyesinde de bulunacak.

Google iPhone klavyesine özel düğme ekleyecek

iPhone üzerindeki arama trafiğini artırmak isteyen Google'ın klavyeye bir Google düğmesi ekleyeceği ve bununla arama işlevini hızlı şekilde gerçekleştirme fırsatı vereceği belirtiliyor. Bu düğmeye tıklatan kullanıcılar varsayılan internet tarayıcısı üzerinden arama motoruna hızlıca erişecekler. Aynı zamanda Google görsel ve GIF arama motorlarına da iPhone klavyesi üzerinden erişim sağlayacak.

Google'ın geliştirmekte olduğu iPhone klavyesinin gerçekten yayınlanıp yayınlanmayacağı, yayınlanırsa bunun ne zaman olacağı şu an için netleşmiş değil. Ancak iPhone ekranında daha fazla alan kapmak için kıyasıya bir rekabetin yaşandığı Google'ın bu hamlesiyle birlikte açık şekilde görülüyor.

Google'ın bu uygulamayı çıkarmakla kalmayıp iPhone kullanıcılarını üçüncü taraf klavyeyi kullanmaya da ikna etmesi gerekiyor. Çünkü genel kanı iPhone kullanıcılarının genelinin üçüncü taraf klavyelerden memnun olmadığı ve Apple'ın iOS ile birlikte sunduğu klavyeyi kullanmayı tercih ettiği şeklinde.