İphone Kullananlara Çok Önemli Uyarı

Apple, iPhone'unu tamir ettirenlerin başına iş açan 53 hatasını "onaran" bir güncelleme yayınladı.

İphone Kullananlara Çok Önemli Uyarı
Apple, iPhone'u kullanılmaz hale getiren 53 hatası için iOS 9'a yönelik bir güncelleme yayınladı. iOS 9.2.1 güncellemesi, sadece iTunes üzerinden yüklenebiliyor, yani iPhone'unuzu bilgisayara bağlamadan güncellemeyi yüklemeniz mümkün değil.


53 hatası, üçüncü parti satıcıların Touch ID düğmesini tamir etmeye kalkışması üzerine başlıyor ve kullanıcının iPhone'un yazılımını geri yüklemeye çalışmasıyla ciddi bir hal alıyordu. Bazı raporlara göre çatlayan iPhone'ların ekranının Apple dışındaki servisler tarafından değiştirilmesi de aynı hataya yol açabiliyordu. Hatanın amacı, iPhone içerisinde saklanan Touch ID parmak izi verilerinin güvenliğini sağlamaktı, ancak ortaya böyle bir sorun çıktı.

53 hatasına rastladıysanız, öncelikle PC veya Mac'inize iTunes'un en sürümünü yükleyin. Bunun ardından iPhone'unuzu bilgisayara bağlayın ve telefonunuzu baştan başlamaya zorlayın ve geri yükleme işlemini başlatın. Bunun ardından telefon tekrar çalışacak, ancak Touch ID işlevi geri gelmeyecek.


53 hatasını bu adımlara rağmen kaldıramıyorsanız, Apple'a göre Apple desteğine başvurmanızda fayda var.


Apple, TechCrunch'a yaptığı açıklamada bu hatanın fabrika içerisindeki testler amacıyla tasarlandığını ve müşterileri etkilemesinin amaçlanmadığını söyledi ve yaşananlardan dolayı özür diledi.





Anahtar Kelimeler:
AppleIphoneIos
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.