İphone'ları Parça Parça Eden Robot!

Apple'ın Liam isimli robotunun tek bir görevi var: iPhone'ları parça parça etmek...

İphone'ları Parça Parça Eden Robot!
Teknoloji devi Apple, iPhone SE'yi tanıttığı geçen akşamki etkinliğinde ayrıca Liam adlı yeni bir Ar-Ge projesini de görücüye çıkardı. Söz konusu yeni proje aslında bir tür geri dönüşüm aracı.

Yapılan tanıtımda açıklandığı üzere, Liam; kullanıcılar bir iPhone'a veda etmeye hazırlandığında artık kullanılmayacak olan bu cihazın bileşenlerini çıkartıyor ve bu parçaları daha sonra başka biçimlerde kullanılmak üzere geri dönüştürüyor.

29 adet robotik modülden meydana gelen bu mekanizma Apple'ın çevreye yönelik duyarlılığının bir göstergesi olarak lanse edildi. Firma ayrıca bu alandaki çabalarının bir yansıması olarak bütün tesislerini ve binalarını da yüzde 100 yenilenebilir enerjiyle donatmayı hedefliyor. Apple'ın tesislerinin yüzde 93'ünde halihazırda yeşil enerjiden yararlanılıyor.

iPhone'ların en önemli özellikleri arasında yoğun ve yekpare tasarım konsepti yer alsa da, Liam adlı mekanizma bu cihazların dahili parçalarına erişmek için telefonları başarıyla parçalarına ayırabiliyor.

Mekanizma, örneğin iPhone 6'dan her 11 saniyede bir parça çıkartabiliyor. Firmadan yapılan açıklamaya göre Liam henüz yanlızca Cupertino'daki Apple yerleşkesinde kullanılacak. Halihazırda ikinci bir Liam'ın Avrupa'da hazırlanmaya başladığı ve dünya çapında da Liam'ın bulunacağı noktaların arttırılacağı belirtildi.



Anahtar Kelimeler:
AppleTelefonIphone Se
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.